Röstitud luuüdi gremolata

Gremolata on Itaalias armastatud peterselli-küüslaugu-sidruni segu, mis siin lisab värskust ahjus küpsetatud veise toruluulõikudele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 veise toruluud (üdikont)

1 sl oliiviõli

2 hakitud küüslauguküünt

1 sl riivitud sidrunikoort

2 sl külmpressitud oliiviõli

4 sl panko riivsaia

1 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lase lihunikul toruluud umbes 5 cm seibideks lõigata. Tõsta üdikondid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kondi laiem ots allpool. Pintselda pealt oliiviõliga. 

Sega küüslauk, sidrunikoor ja oliiviõli, lisa riivsai, petersell ja sool-pipar. Sega läbi ning tõsta igale kondiseibile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-20 minutit, kuni üdi võdiseb, aga veel ära ei sula ja gremolata-kate on kenasti krõbekuldne. (Küpsetamisaeg sõltub kontide suurusest, väiksematel piisab 10 minutist). 

Serveeri kuuma krõbeda saiaga, igale sööjale anna pikk peenike lusikas, millega luuüdi toruluu seest välja urgitseda. 

Briti koka Jill Dupleixi retsept. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR