Lase lihunikul toruluud umbes 5 cm seibideks lõigata. Tõsta üdikondid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kondi laiem ots allpool. Pintselda pealt oliiviõliga.
Sega küüslauk, sidrunikoor ja oliiviõli, lisa riivsai, petersell ja sool-pipar. Sega läbi ning tõsta igale kondiseibile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-20 minutit, kuni üdi võdiseb, aga veel ära ei sula ja gremolata-kate on kenasti krõbekuldne. (Küpsetamisaeg sõltub kontide suurusest, väiksematel piisab 10 minutist).
Serveeri kuuma krõbeda saiaga, igale sööjale anna pikk peenike lusikas, millega luuüdi toruluu seest välja urgitseda.
Briti koka Jill Dupleixi retsept. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Röstitud luuüdi gremolata
Gremolata on Itaalias armastatud peterselli-küüslaugu-sidruni segu, mis siin lisab värskust ahjus küpsetatud veise toruluulõikudele.