Portveinikana

Lihtne teha, aga sobib ka veidi erilisemal puhul serveerimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 tervet kanapoega (ca 800 g/tükk) VÕI

6 kanafileed või 6 kanakoiba

praadimiseks võid

750 g värskeid šampinjone

nisujahu

3 dl portveini

1,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja valget pipart

Serveerimiseks:

kartuleid või makarone või riisi

rohelisi herneid või rohelisi ube

Valmistamine

Kui kasutad kanapoegi, siis lõika need esmalt pikuti pooleks. Pruunista kanatükid paksupõhjalises potis kuumas võis ümberringi. Maitsesta soola-pipraga. 

Lisa potti 1,5 dl portveini. Kata kaanega ning hauta tasasel tulel pool tundi. 

Lõika šampinjonid viiludeks. Kuumuta praepannil veel võid, lisa šampinjonid ja pruunista kergelt. Lisa veidike jahu, sega läbi ning lisa seened potti. Lisa ülejäänud portvein, kata pott taas kaanega ning hauta veel pool tundi tasasel tulel.

Lisa rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga ning kuumuta läbi. 

Nipid ja soovitused:

  • Taani kokad armastavad roale lisada veidi kulør'i (sovsekulør e. madkulør) ehk karamelli toiduvärvi (E150).

Loe veel:

Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Femina (Portvinskylling, 47-1990). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 24.08.2023 18:27

Meie pere uus lemmik!