Peach Melba rull

Rullbiskviit, mille täidises on vaarikad ja virsikud.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g sulatatud võid

6 suurt muna

175 g peensuhkrut

120 g isekerkivat nisujahu

Täidis:

1 tl vanilliekstrakti

420 g purk virsikuid (nõruta)

75 g vaarikapüreed (coulis)

150 g värskeid vaarikaid

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Lisaks:

3 sl peensuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Vooderda 25x35 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Klopi munad suhkruga suures kausis kohevaks heledaks vahuks (u 5 minutit elektrimikseriga). Sõelu juurde jahu, siis sega see suure lusikaga õrnalt munavahu hulka. Sega hästi õrnalt!

Kalla tainas ahjuplaadile, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit või kuni biskviit on nõtke ja läbi küpsenud.

Aseta puhas küpsetuspaberileht tööpinnale, puista peale 3 sl suhkrut. Kummuta küpsetatud biskviit suhkruga kaetud küpsetuspaberilehele, siis eemalda ettevaatlikult "küpsetatud" küpsetuspaber. Keera biskviit tihedasti rulli ja lase jahtuda. 

Täidise valmistamiseks pane kaussi rõõsk koor, vanilliekstrakt ja 3 sl virsikukompotisiirupit.  Mikserda pehmetipuliseks vahuks. Haki kompotivirsikud ja lisa pooled vahukoorele, samuti lisa pool vaarikapüreest, aga jäta segu siiruviiruliseks.

Rulli biskviit lahti, eemalda küpsetuspaber ja määri virsiku-vaarikatäidis biskviidile. Puista peale mõned vaarikad ning ülejäänud hakitud virsikud. Nirista peale ülejäänud vaarikapüree. Keera biskviit rulli. 

Tõsta serveerimisalusele ja serveeri kohe.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR