50 g sulatatud võid
6 suurt muna
175 g peensuhkrut
120 g isekerkivat nisujahu
Täidis:1 tl vanilliekstrakti
420 g purk virsikuid (nõruta)
75 g vaarikapüreed (coulis)
150 g värskeid vaarikaid
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
Lisaks:3 sl peensuhkrut
Kuumuta ahi 200 C. Vooderda 25x35 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Klopi munad suhkruga suures kausis kohevaks heledaks vahuks (u 5 minutit elektrimikseriga). Sõelu juurde jahu, siis sega see suure lusikaga õrnalt munavahu hulka. Sega hästi õrnalt!
Kalla tainas ahjuplaadile, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit või kuni biskviit on nõtke ja läbi küpsenud.
Aseta puhas küpsetuspaberileht tööpinnale, puista peale 3 sl suhkrut. Kummuta küpsetatud biskviit suhkruga kaetud küpsetuspaberilehele, siis eemalda ettevaatlikult "küpsetatud" küpsetuspaber. Keera biskviit tihedasti rulli ja lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks pane kaussi rõõsk koor, vanilliekstrakt ja 3 sl virsikukompotisiirupit. Mikserda pehmetipuliseks vahuks. Haki kompotivirsikud ja lisa pooled vahukoorele, samuti lisa pool vaarikapüreest, aga jäta segu siiruviiruliseks.
Rulli biskviit lahti, eemalda küpsetuspaber ja määri virsiku-vaarikatäidis biskviidile. Puista peale mõned vaarikad ning ülejäänud hakitud virsikud. Nirista peale ülejäänud vaarikapüree. Keera biskviit rulli.
Tõsta serveerimisalusele ja serveeri kohe.
Allikas: BBC Good Food
Peach Melba rull
Rullbiskviit, mille täidises on vaarikad ja virsikud.