Jõhvika-õunakrõbedik

Ameerikalik dessert, mis sobib hästi nt tänupühadelauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

7,5 dl tükeldatud hapukaid õunu

3,5 dl värskeid või külmutatud kultuurjõhvikaid

1,8 dl pruuni suhkrut

1 sl sidrunimahla

0,5 tl jahvatatud kaneeli

1,2 dl nisujahu

5 sl külma võid

Serveerimiseks:

vanillijäätist soovi korral

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad tükkideks. 

Sega suures kausis õunad, jõhvikad, 4 sl suhkrut, sidrunimahl ja kaneel. Tõsta segu 20x20cm võitatud vormi.

Sega väikeses kausis jahu ülejäänud suhkruga, siis haki juurde või. Puista purusegu vormi. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit või kuni krõbedik on pealt kuldpruun ja täidis läbi küpsenud. 

Söö niisama või serveeri jäätisega. 

Retsept on USA ajakirjast Taste of Home.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 20.11.2019 20:12

See oli üks väga mõnus krõbedik. Mul olid küll täitsa tavalised jõhvikad. Serveerisin kreeka jogurtiga.