Ameerikalik dessert, mis sobib hästi nt tänupühadelauale.
7,5 dl tükeldatud hapukaid õunu
3,5 dl värskeid või külmutatud kultuurjõhvikaid
1,8 dl pruuni suhkrut
1 sl sidrunimahla
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1,2 dl nisujahu
5 sl külma võid
vanillijäätist soovi korral
Kuumuta ahi 180°C. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad tükkideks.
Sega suures kausis õunad, jõhvikad, 4 sl suhkrut, sidrunimahl ja kaneel. Tõsta segu 20x20cm võitatud vormi.
Sega väikeses kausis jahu ülejäänud suhkruga, siis haki juurde või. Puista purusegu vormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit või kuni krõbedik on pealt kuldpruun ja täidis läbi küpsenud.
Söö niisama või serveeri jäätisega.
Retsept on USA ajakirjast Taste of Home.
See oli üks väga mõnus krõbedik. Mul olid küll täitsa tavalised jõhvikad. Serveerisin kreeka jogurtiga.
Jõhvika-õunakrõbedik
Ameerikalik dessert, mis sobib hästi nt tänupühadelauale.