Kreemjas spinati-pärlsibularoog

Kreemjas köögiviljaroog spinati ja pärlsibulatega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud pärlsibulaid

4 sl võid

4-5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1,25 dl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

300 g värsket spinatit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata külmutatud pärlsibulad, nõruta hoolega. 

Kuumuta suurel pannil või keskmisel kuumusel. Lisa pärlsibulad, kuumuta segades 6-8 minutit või kuni pärlsibulad on pehmed. 

Sega juurde rõõsk koor ja kuumuta uuesti keemiseni. Keeda tasasel tulel 6-8 minutit, kuni kaste on poole võrra kokku keenud ehk redutseerunud. 

Sega juurde juust, maitsesta soola-pipraga. Lisa spinat, kata pann kinni ja kuumuta 3-5 minutit aeg-ajalt segades, kuni spinat on "närtsinud".

Nipid ja soovitused:

  • Taste of Home lehel on mõned kommenteerijad öelnud, et kasutasid tavalist hakitud sibulat pärlsibulate asemel.
  • Põhimõtteliselt võib ülejääke kasutada nt pastakastmena. 

Retsept on Taste of Home veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR

Elvis Nigol
postitatud 17.11.2021 15:24

Kus müüakse külmutatud pärlsibulaid (2021.a seisuga)?