Hispaania küüslaugusupp

Talvine supp Hispaaniast, sopa de ajo.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

8 suurt küüslauguküünt

2.5 dl hakitud tahke juuretiseleiva kuubikuid

0,5 tl suitsupaprikat

1,5 l vett

1,5 tl soola

4 loorberilehte

3 hoolega klopitud muna

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa loorberilehed ja 2 tl soola. Kui vesi keeb, keera tuli vaikseks ja lase tasakesi podiseda. 

Samal ajal kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud küüslauk ja prae tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni küüslauk on aromaatne, aga mitte pruunistunud. Lisa tahked nisuleivakuubikud, siis prae segades veel 2-3 minutit. 

Lisa suitsupaprika ja sega läbi.

Lisa keev vesi, lase 20 minutit podiseda. Eemalda loorberilehed, siis timmi maitse soolaga parajaks. 

Sega suppi hoolega, aeglaselt nirista juurde klopitud munad. Eesmärgiks on saada supi sisse peenikesed munaribad, mitte klimbid. 

Serveeri kohe.

Loe veel:

Allikas: Food52.com

LISA KOMMENTAAR