210 g marineeritud peeti (netokaal)
325 g rukkileiba (Maalahden Limppu)
75 g võid
150 g crème fraîche'i
200 g pehmet kitsejuustu
180 g maitsestamata toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
soola ja musta pipart
1 sl peedimarinaadi ja 1 sl vett
75 g kitsepiimast fetajuustukuubikuid soolvees
Püreesta marineeritud peedid saumikseriga. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette pehmenema. Peenesta rukkileib köögikombainis, pane 0,5 dl leivapuru kaunistamiseks kõrvale.
Sulata või, sega ülejäänud leivapuruga. Pane võiga segatud leivapuru lahtikäiva koogivormi (Ø 22 cm) põhjale ja suru tihedasti kokku.
Püreesta kitsejuust ja crème fraîche saumikseri abil ühtlaseks, siis sega juurde toorjuustu. Lisa marineeritud peedi püree. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega õrnalt juustusegu hulka.
Kuumuta väikeses potis peedileem ja vesi (1sl+1sl) keemiseni, siis lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase veidi jahtuda, siis sega želatiinisegu peedi-juustusegu hulka.
Kalla saadud täidis ettevaatlikult leivapurupõhja peale, silu pealt ühtlaseks. Pane vähemalt 6 tunniks külmkappi tahenema.
Enne serveerimist võta võileivatort vormist ettevaatlikult välja ja libista serveerimisalusele. Kaunista kitsejuustukuubikute, verioblikalehtede ja leivapuruga.
Retsept on mugandatud siit.
Peedi-kitsejuustutort
Soolane võileivatort.