Peedi-kitsejuustutort

Soolane võileivatort.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

210 g marineeritud peeti (netokaal)

325 g rukkileiba (Maalahden Limppu)

75 g võid

150 g crème fraîche'i

200 g pehmet kitsejuustu

180 g maitsestamata toorjuustu

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja musta pipart

6 želatiinilehte

1 sl peedimarinaadi ja 1 sl vett

75 g kitsepiimast fetajuustukuubikuid soolvees

verevat oblikat

Valmistamine

Püreesta marineeritud peedid saumikseriga. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette pehmenema. Peenesta rukkileib köögikombainis, pane 0,5 dl leivapuru kaunistamiseks kõrvale. 

Sulata või, sega ülejäänud leivapuruga. Pane võiga segatud leivapuru lahtikäiva koogivormi (Ø 22 cm) põhjale ja suru tihedasti kokku.

Püreesta kitsejuust ja crème fraîche saumikseri abil ühtlaseks, siis sega juurde toorjuustu. Lisa marineeritud peedi püree. Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, sega õrnalt juustusegu hulka.

Kuumuta väikeses potis peedileem ja vesi (1sl+1sl) keemiseni, siis lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase veidi jahtuda, siis sega želatiinisegu peedi-juustusegu hulka.

Kalla saadud täidis ettevaatlikult leivapurupõhja peale, silu pealt ühtlaseks. Pane vähemalt 6 tunniks külmkappi tahenema. 

Enne serveerimist võta võileivatort vormist ettevaatlikult välja ja libista serveerimisalusele. Kaunista kitsejuustukuubikute, verioblikalehtede ja leivapuruga. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR