1 keskmise suurusega keedetud peet
2,4 dl Medjool datleid
1,2 dl sulatatud mandlivõid või maapähklivõid
4,8 dl täistera kaerahelbeid
1,2 dl kõrvitsaseemneid või päevalilleseemneid
1,2 dl kookoshelbeid
1,2 dl mandlilaaste
1 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl meresoola
100 g šokolaadi
Koori peet, lõika väikesteks tükkideks. Pane koos kivideta datlitega köögikombaini ning töötle ühtlaseks palliks (u 1 minut).
Pane kaerahelbed, kõrvitsa- või päevalilleseemned, kookoshelbed, mandlilaastud, kaneel ja sool kaussi, sega läbi.
Soojenda mandli- või pähklivõid väikeses potis, kuni see sulab.
Lisa sulatatud pähklivõi ja datli-peedimass kuivainesegule ning sega kas spaatli või käte abil ühtlaseks massiks.
Jaota šokolaaditahvel pooleks. Haki pool šokolaadist ja lisa segule, sega hoolega läbi.
Vooderda 22x33 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja tõsta müslisegu vormi. Suru ühtlase kihina laiali, sh vaata hoolega, et ka nurgad oleksid täidetud. Suru müslisegu tugevasti kokku, siis on seda kergem lõigata pärast.
Sulata ülejäänud 50 g šokolaadi ja nirista müsliruudusegule. Kata vorm pealt toidukilega ja pane kas 20 minutiks sügavkülma või 2 tunniks tavalisse külmkappi.
Tõsta müsliplaat küpsetuspaberi abil vormist välja ja tõsta lõikelauale. Lõika terava noa abil 12 ristkülikuks või 18 ruuduks ja serveeri.
Allikas: ExtraCrispy.com. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Peedi-müsliruudud
Roosakad müsliruudud sobivad hästi nii kiireks hommikueineks kui ka kergeks vahepalaks.