Peedi-müsliruudud

Roosakad müsliruudud sobivad hästi nii kiireks hommikueineks kui ka kergeks vahepalaks.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega keedetud peet

2,4 dl Medjool datleid

1,2 dl sulatatud mandlivõid või maapähklivõid

4,8 dl täistera kaerahelbeid

1,2 dl kõrvitsaseemneid või päevalilleseemneid

1,2 dl kookoshelbeid

1,2 dl mandlilaaste

1 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl meresoola

100 g šokolaadi

Valmistamine

Koori peet, lõika väikesteks tükkideks. Pane koos kivideta datlitega köögikombaini ning töötle ühtlaseks palliks (u 1 minut). 

Pane kaerahelbed, kõrvitsa- või päevalilleseemned, kookoshelbed, mandlilaastud, kaneel ja sool kaussi, sega läbi. 

Soojenda mandli- või pähklivõid väikeses potis,  kuni see sulab.

Lisa sulatatud pähklivõi ja datli-peedimass kuivainesegule ning sega kas spaatli või käte abil ühtlaseks massiks. 

Jaota šokolaaditahvel pooleks. Haki pool šokolaadist ja lisa segule, sega hoolega läbi.

Vooderda 22x33 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja tõsta müslisegu vormi. Suru ühtlase kihina laiali, sh vaata hoolega, et ka nurgad oleksid täidetud. Suru müslisegu tugevasti kokku, siis on seda kergem lõigata pärast. 

Sulata ülejäänud 50 g šokolaadi ja nirista müsliruudusegule. Kata vorm pealt toidukilega ja pane kas 20 minutiks sügavkülma või 2 tunniks tavalisse külmkappi. 

Tõsta müsliplaat küpsetuspaberi abil vormist välja ja tõsta lõikelauale. Lõika terava noa abil 12 ristkülikuks või 18 ruuduks ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Müsliruudud säilivad kinnises karbis külmkapis kuni nädal aega. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 

Allikas: ExtraCrispy.com. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR