1,2 kg kabocha kõrvitsat
2 punast sibulat
2 sl oliiviõli
0,25 tl tšillihelbeid
punt väikeseid peete
250 g pärlkuskussi
5 dl keevat vett
väike punt lehtpeeti
3 dl külmutatud puhastatud põldube
100 g fetajuustu
2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid
Salatikaste:2 sl oliiviõli
1 tl terasinepit
2 sl punase veini äädikat
1 sl mett
Lõika kõrvits (koorida pole vaja!) 8 sektoriks, eemalda seemned. Koori punased sibulad, lõika pikuti pooleks. Koori väikesed peedid, lõika pikuti neljaks sektoriks. Eemalda lehtpeedilt paksud varrerootsud, lõika lehed väiksemateks tükkideks.
Kuumuta ahi 220 C. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Aseta kõrvitsasektorid ühele ahjuplaadile. Lisa sibulapoolikud, lõikepind ülal. Nirista peale 1 sl oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja puista tšillihelbed kõrvitsatele.
Pane peedisektorid teisele ahjuplaadile, nirista ülejäänud oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga.
Pane mõlemad ahjuplaadid ahju ning küpseta 30 minutit või kuni kõrvits on kuldpruun ja peedid küpsed.
Samal ajal pane pärlkuksuss ja keev vesi suurde potti, kata kaanega ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 8 minutit või kuni vedelik on imendunud. Eemalda kaas ning lase 2 minutit tõmmata.
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa lehtpeedilehed ja keeda umbes 2 minutit, kuni peedilehed on "närtsinud". Tõsta need kurnlusikaga välja ja tõsta sõelale nõrguma.
Pane samasse potti nüüd puhastatud põldoad ja keeda umbes 2 minutit, kuni oad on pehmed. Nõruta ja seejärel lüdi oad (ehk eemalda ubade välimine kest; mõnikord on külmutatud ubadel see juba eemaldatud).
Valmista soe mee-sinepikaste. Pane oliivõli, sinep, veiniäädikas ja mesi väikesesse potti ning kuumuta keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni kaste on soe.
Sega suures kausis paisutatud kuskuss, lehtpeet ja põldoad. Nirista peale pool mee-sinepikastmest, maitsesta soola-pipraga. Sega hoolega läbi.
Tõsta kuskussisegu vaagnale või taldrikutele, lisandiks röstitud kõrvits, sibul, peedid. Nirista peale ülejäänud salatikaste, puista peale murendatud fetajuust ja röstitud piiniaseemned.
Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Food Ideas
Pärlkuskussisalat peedi ja kõrvitsaga
Soe ja toekas salat