Musta küüslaugu ja valge oa dipp

Dipikaste, kus läheb vaja ise keedetud või konservitud valgeid cannellini ube ning põnevat musta küüslauku.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk cannellini ube

1 tl söögisoodat + vett keetmiseks

2 sl seesamipastat e. tahiinit

4-5 musta küüslaugu küünt

0,5 tl soola

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Loputa ja nõruta oad, pane väikesesse potti. Lisa niipalju vett, et oad oleksid napilt kaetud, lisa söögisooda. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda 20-30 minutit, kuni oad on kergelt pudrused. 

Nõruta oad, pane koos tahini, musta küüslaugu küünte, soola ja sidrunimahlaga köögikombaini. Töötle ühtlaseks püreeks, vajadusel lisa veidi vett. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Food52.com lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR