Kasuta Malaisia laksa lemak'i valmistamiseks.
6 kuivatatud väikest punast tšillikauna (eemalda seemned)
2 tl krevetipastat
1 hakitud sibul
2 sidrunheinavart
3 cm jupp kalganijuurt
5 küünlapähklit või brasiilia pähklit
2 küüslauguküünt
0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
1 sl maapähkliõli
Pane kuivatatud tšillid kuumakindlasse kaussi. Kalla peale keev vesi ja lase 20 minutit pehmeneda. Nõruta hoolega ning haki tšillid kergelt.
Keera krevetipasta fooliumi sisse ja vajuta lapikuks pakiks. Kuumuta praepannil keskmisel kuumusel 2-3 minutit ühelt ja siis samapalju teiselt poolt.
Pane tšillid, krevetipasta, hakitud sibul, hakitud sidrunheina hele osa, hakitud kalganijuur, hakitud küüslauk jms köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks.
Laksapasta säilib õhukindlasnpurgis külmkapis kuni 6 kuud.
Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.
Laksapasta
Kasuta Malaisia laksa lemak'i valmistamiseks.