Kõrvitsalõõts

Imetore viis sügisese hittköögivilja serveerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

1 keegelkõrvits

oliiviõli

1 sl hakitud värsket tüümiani

1 sl riivsaia

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Koori keegelkõrvits ja lõika pikuti pooleks, uurista välja seemned ja pehme säsi. Aseta kõrvitsapoolikud lõikelauale ja lõika terava noaga õhukesteks peaaegu-viiludeks ehk ära lõpuni läbi lõika. 

Aseta ahjuplaadile, pintselda pealt õliga.  Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit. 

Siis võta ahjust välja, maitsesta soola-pipraga ja puista peale riivsai ja tüümian. Küpseta veel 15 minutit, kuni kõrvitsalõõts on pealt kenasti kuldpruun.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Arla.se lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 28.10.2017 13:38

Kui röstitud kõrvits on meelepärane, siis maitseb ka see roog. Minu kõrvits küpses veidi kauem.

Pillepv
postitatud 29.10.2017 11:56

Kas koor jääb peale ja kõlbab pärast süüa?

Pille
postitatud 29.10.2017 12:01

Pille, kõrvitsad võiks ikka esmalt koorida, kuigi on sorte, mille puhul see oluline pole.

Piret
postitatud 02.12.2018 16:59

Lihtne ja mõnus lihakõrvane. Külalistel sai palju kiita nii maitse kui ka väljanägemise eest.