180 g Digestive-küpsiseid
80 g sulatatud võid
Kate:450 g maitsestamata toorjuustu
200-300 g valget šokolaadi
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 suurt laimi
Sulata või ja lase veidi jahtuda. Purusta küpsised köögikombainis pulbriks või tambi kausis pudrunuiaga peeneks. Lisa sulavõi ja sega veel natuke. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru selle põhjale.
Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Klopi toasoe toorjuust laimimahla ja riivitud laimikoorega ühtlaseks.
Sulata šokolaad vesivannil, lase hetk jahtuda ja lisa toorjuustule. Sega ühtlaseks. Lisa ettevaatlikult ka vahukoor ja sega ettevaatlikult, aga hoolega kõik ühtlaseks. Vala segu põhjale ning aseta külmikusse tahenema. Lase koogil külmkapis seista minimaalselt 4-5 tundi, aga soovitavalt üleöö.
Serveeri külmkapikülmana ja ära lase koogil pikalt toasoojas seista.
Retsept on mugandatud Elise toidublogist.
väga maitsev ja hõrk kook. laim annab hapukust, nii et sobib ka neile, kes väga suured magusasõbrad ei ole.
Minu lemmikkook. Laim ja toorjuust on suhteliselt kallid, seega harva saab, aga seda parem on. Mehele ei maitse, tema fännab rohkem küpsetatud kohupiimakooke.
Mina olen teinud. Hää on. :) No maitsed on tõesti kõigil erinevad - näiteks mul mees sööb selliseid kooke kahe suupoolega, aga ta sõber ütles kooki proovides, et vabandage väga, aga kook peab ikka magus olema. :D Grillipeol kadus see kook küll 6 inimese poolt väga ruttu kõhtudesse ja kiideti kah, aga ma ei tea, äkki ütlesin liiga karmi häälega, et davai, hakake kooki kühveldama, suvi on, kook sulab ja üleüldse... :D:D
Väga hea kook. Pealmine täidis on mõnusalt kreemine. Külalised kiitsid :)
Väga hea tuli, shokolaadi panin 200g ja laimist sain mahlapressi abiga kätte päris palju mahla, niiet kook tuli just täpselt selline hapukas nagu meie perele meeldib. 100g shokolaadi lisaks oleks koogi liiga magusaks teinud ma arvan. ja põhjaks kasutasin seekord Digestive küpsiste asemel kaeraküpsiseid, väga hea põhi tuli.
Väga maitsev! Lisasin 200 grammi valget šokolaadi ja maitse sai täpselt paras - mõnusalt hapukas ja mitte liigselt magus. Veel mainiksin tekstuuri, mis on väga mõnus ja pilviselt pehme ning kohev.
Kas on vaja lihtsalt külmkappi panna või sügavkülma – retsept on kaheti mõistetav ? Aitäh!
Tavalisse külmkappi ikka!
Retsepti päises seisab: valmistusviis - sügavkülmutamine. Natuke ikka on segadusttekitav...:)
Lihtsalt pean mainima, kuna näen seda nii paljudes retseptides. Toiduainete nimekirjas on kirjas ainult rõõsk koor, aga valmistamisel läheb vaja ka vahukoort. või saan ma valesti aru?
35% rõõsk koor ongi vahukoor.
Mul tekkis ka küsimus seoses vahukoorega - kas ma pean eelnevalt rõõsakoore vahustama või võin lihtsalt segada ?
Vabandust! Ma justkui oleks enne mingir muud retsepti lugenud - oh, nutiaju :)
Kadri, tekstis on ju kenasti kirjas: Vahusta rõõsk koor tavalise ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. 35% rõõsk koor on nn vahukoor, 10% rõõsk koor on nn kohvikoor.
Mingi leem jooksis vormist külmikusse ja asi tundus juba kahtlane. Kook ei vajunud küll laiali, aga oli hästi pehme. Maitse oli soolane/kibe pigem.
No 26 cm vorm jääb küll liiga suureks... umbes pool vormi saab täis, õnneks taipasin põhja topelt teha ja nüüd poodi uue sisu järgi..
Eriti hõrk tuleb siis kui sõelud toorjuustu ja vahukoore kreemi ära - siis segad uuesti ja sõelud valge sokolaadi ka veel ära... mmm küll tuli hea :)
Selles koogis kohtuvad magus, hapu ja rammus. Väga hää! Mina tegin veel uudsuse mõttes grenadillikatte peale - meeldis nii meestele kui naistele!
Hmmm.. kas siia mandlilaastud sobiks peale...?
Mari, kergelt röstitud mandlilaastud sobivad ilmselt iga koogi peale :)
Tere kas seda kooki saaks teha ka gluteenivaba põhjaga.
Tere kas seda kooki saab teha ka gluteenivaba põhjaga.?
Aga palun, Hele, kasuta lihtsalt gluteenivabu küpsiseid. Meie pole gluteenivaba versiooni testinud, nii et pead kahjuks siiski ei anna.
kas seal zelatiini ei peaks kasutama, kui proovisin sarnast kooki valgus kõik laiali, palun abi
Teoreetiliselt ei pea, sest toorjuust on ju tihke ja valge šokolaad hangub uuesti kõvaks. Kindlasti tuleb teha kõrge servaga vormis ja lasta enne serveerimist taheneda, samuti tõsta lauale alles enne serveerimist. Kas Sul ebaõnnestus täpselt see retsepti või mingi analoogne, aga siiski teistsugune?
Tegin esimest korda ja õnnestus sada prossa. Laimi asemel panin poole sidruni mahla aga mees ütles, et võib seda mahla julgemini panna, andvat mõnusat särtsu koogile. Igatahes olid külalised koogist vaimustuses ning kõik soovisid teist tükki..imehea!!!
Miks see toorjuust nii kibe on? See maitse kõigest üle ja nagu pahaks läinud piimatoodet sööks.
Huvitav, kui enne täidise peale valmist põhjale peotäis külmutatud vaarikaid puistata, kas see segaks kuidagi koogi tardumist.. Mõtlen, kas julgen proovida.
Maitsev. Aga sidrunikreemitort on hõrgum.
Väga maitsev, kindlasti teen uuesti
Valge šokolaadi ja laimiga toorjuustukook
Küpsetamata toorjuustukook küpsisepõhja ja valge šokolaadi ning laimiga. Magus, aga samas mõnusalt hapukas.