Suvikõrvitsanuudlid päikesekuivatatud tomatite, pesto ja mozzarella-kirssidega

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 kooritud küüslauguküüs

500 g ribastatud rullkõrvitsat

soola ja musta pipart

4 sl rohelist basiilikupestot

125 g tillukesi Mozzarella juustu pärleid või kirsse

140 g õlist nõruatud päikesekuivatatud tomateid

värsket basiilikut

Valmistamine

Kasuta spiraallõikurit ja lõika suvikõrvitsad peenikesteks "spagettideks". 

Kuumuta pannil õli, lisa terve küüslauguküüs ning suvikõrvitsaribad ja kuumuta paar minutit segades, kuni need pehmenevad. Tõsta suurde kaussi, maitsesta hoolega (eemalda küüslauguküüs). 

Sega juurde pesto, tillukesed mozzarella-kirsid ja nõrutatud päikesekuivatatud tomatid. Sega läbi, vajadusel lisa veidi oliiviõli. Puista peale basiilikulehed ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Olive Magazine.

LISA KOMMENTAAR