Kukeseenevolts Västerbottensost juustuga

kantarellklämma on popp tänavatoit Rootsist, autoriks Nordic Street Food'i kokk Pernilla Elmquist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 õhukest lavašši (tunnbröd)

100 g riivitud Västerbottensost® juustu

Marineeritud sibulad:

1 sl suhkrut

0,5 dl punase veini äädikat

3 punast sibulat

1 tl köömneid

Kaste:

1 dl crème fraîche'i

0,5 dl riivitud mädarõigast

punt värsket tilli

soola ja musta pipart

Kukeseenetäidis:

500 g värskeid kukeseeni

75 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori punasibulad ja lõika viiludeks. Pane potti, lisa suhkur, äädikas ja köömned. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel kaane all podiseda umbes 5 minutit või kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda (seda võid teha eelmisel päeval).

Sega kõik kastmeained omavahel ja lase pool tundi toatemperatuuril maitsestuda. 

Puhasta kukeseened, soovi korral tükelda. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Siis lisa või, alanda kuumust. Maitsesta soolaga ja prae võis, kuni seened on kuldsed. 

Laota lapikleib lauale, määri peale korralik lusikatäis mädarõika-tillikastet. Jaota peale kukeseened ning seejärel marineeritud punasibularattad. Puista peale peenelt riivitud Västerbottensost. 

Voldi taskuks ja serveeri. 

Retsept mugandatud siit (seal on ka kenad pildid!)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.08.2020 18:13

Nii, tehtud ja maitse oli väga hea! Natuke siiski timmisin. Kastmeks 150 g tops Saare smetanat + 2 kuhjaga supilusikatäit riivitud mädarõigast (purgist). Ja kogusest saaks 6 väikest lavašširulli või tortiljat. Meil seda tunnbrödi siinkandis väga ei liigu ju.