4 õhukest lavašši (tunnbröd)
100 g riivitud Västerbottensost® juustu
Marineeritud sibulad:1 sl suhkrut
0,5 dl punase veini äädikat
3 punast sibulat
1 tl köömneid
Kaste:1 dl crème fraîche'i
0,5 dl riivitud mädarõigast
punt värsket tilli
soola ja musta pipart
Kukeseenetäidis:500 g värskeid kukeseeni
75 g võid
soola ja musta pipart
Koori punasibulad ja lõika viiludeks. Pane potti, lisa suhkur, äädikas ja köömned. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel kaane all podiseda umbes 5 minutit või kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda (seda võid teha eelmisel päeval).
Sega kõik kastmeained omavahel ja lase pool tundi toatemperatuuril maitsestuda.
Puhasta kukeseened, soovi korral tükelda. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Siis lisa või, alanda kuumust. Maitsesta soolaga ja prae võis, kuni seened on kuldsed.
Laota lapikleib lauale, määri peale korralik lusikatäis mädarõika-tillikastet. Jaota peale kukeseened ning seejärel marineeritud punasibularattad. Puista peale peenelt riivitud Västerbottensost.
Voldi taskuks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit (seal on ka kenad pildid!)
Nii, tehtud ja maitse oli väga hea! Natuke siiski timmisin. Kastmeks 150 g tops Saare smetanat + 2 kuhjaga supilusikatäit riivitud mädarõigast (purgist). Ja kogusest saaks 6 väikest lavašširulli või tortiljat. Meil seda tunnbrödi siinkandis väga ei liigu ju.
Kukeseenevolts Västerbottensost juustuga
kantarellklämma on popp tänavatoit Rootsist, autoriks Nordic Street Food'i kokk Pernilla Elmquist.