4 väiksemat kanafileed
4 viilu Parmat või muud vinnutatud sinki
8-12 värsket salveilehte
soola ja musta pipart
8-12 kõvemat küpset ploomi
75 g võid
50 g puhastatud sarapuupähkleid
2,5 dl Marsala veini või valget portveini
Serveerimiseks:500 g värsket tagliatelle't
200 g rohelist salatit
Lisandite jaoks kuumuta suur potitäis vett keemiseni. Loputa salatilehed, kuivata. Pese ploomid, lõika pooleks ja eemalda kivid.
Maitsesta kanafileed soola-pipraga. Aseta igale kanafileele üks salveileht ning keera üks õhuke singiviil ümber kanafilee (vajadusel kinnita nt puidust hambaorgiga).
Prae kestadest puhastatud pähklid ja ülejäänud salveilehed 25 g võis, kuni salveilehed on krõbedad. Tõsta kõrvale.
Pane nüüd pannile kanafileed ning prae neid 4 minutit keskmisel kuumusel. Pööra ringi ning prae veel 4 minutit. Aseta minut-kaks enne praadimise lõppu pannile ka ploomid, lõikepind allpool.
Nüüd pööra ploomid ringi ning kalla pannile Marsala/portvein. Keeda tasakesi umbes 5 minutit, kuni kaste on tugevasti kokku keenud. Vispelda juurde ülejäänud või.
Samal ajal keeda tagliatelle vastavalt pakendi juhistele al dente.
Serveerimiseks puista kanafileedele praetud pähklid ja salveilehed, serveeri koos tagliatelle ja rohelise salatiga.
Allikas: SpisBedre.dk
Kana-saltimbocca ploomide ja pähklitega
Saltimbocca-nimelist rooga valmistatakse tavaliselt vasikalihast, ent kanafileesid kasutades saab analoogse, soodsama ja väga maitsva roa.