Pärmitainas:
470 g nisujahu
2 sl vahtrasiirupit
10 g soola
7 g kuivpärmi
45 ml aquafaba't (3 sl)
255 ml mandlipiima
1 sl oliiviõli
Täidis:250 g pehmeid kuivatatud datleid
0,5 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsaga soola
Glasuur:2 sl vahtrasiirupit
0,5 jahvatatud kaneeli
Sega jahu, kuivpärm, sool ja suhkur suures kausis. Lisa toasoe aquafaba ja toasoe mandlipiim ning sega kõik puulusikaga ühtlaseks. Sega juurde oliiviõli.
Sõtku läbi, siis kummuta tainas kergelt jahusele lauale. Sõtku u 10 minutit, kuni tainas on läikiv ja sile. Kata tainas pealt õhukese oliiviõlikihiga, kata puhta köögirätikuga. Lase soojas tuulevaikses kohas kahekordseks kerkida (1-2 tundi).
Täidise valmistamiseks eemalda datlitelt kivid ja pane datlid väikesesse kaussi. Kalla peale kuum vesi ning lase 10-15 minutit paisuda ja pehmeneda. Seejärel kurna datlid ning pane köögikombaini. Lisa kaneel ja sool ning töötle ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa lusikatäis vett, et saaksid pehme ja määritava datlitäidise.
Kui tainas on kerkinud, siis kummuta see töölauale ning sõtku kergelt läbi. Rulli 45x20 cm ristkülikuks. Määri peale datlitäidis, siis keera pikemast servast alates tihedasti rulli.
Lõika tainarull 12 ühesuuruseks viiluks (u 3-4 cm paksused). Tõsta need õlitatud ahjuplaadile, jättes iga saia vahele 1-2 cm kerkimisruumi. Kata puhta köögirätikuga ja lase veel tund aega kerkida.
Küpsetamiseks kuumuta ahi 180°C. Pane kaneelirullid ahju ja küpseta 18-20 minutit.
Glasuuri jaoks sega vahtrasiirup kaneeliga. Kui kuklid on kenasti kerkinud ja kuldsed, võta need ahjust välja ja nirista kaneeline vahtrasiirup kuumadele saiakestele.
Mugandatud siit.
Veganlikud kaneelirullid