Küüslauguleivad

Mõnus suupiste õlle või kalja kõrvale. Snäkk on populaarne ka Lätis, kus seda tuntakse "Ķiploku grauzdiņi" nime all.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

viilutatud tumedat leiba

küüslauku

õli

soola

Valmistamine

Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool. 

Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga. 

Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 17.04.2010 21:58

mina kuumutan panni ka ahjus enne leibade peale panemist. Mulle meeldib seemneleivast küüslauguleivakesi teha.

Pille
postitatud 01.02.2016 12:51

Liilia tehtud foto:

ets
postitatud 02.02.2013 19:10

just! Pann peab enne kuum olema.

kägu
postitatud 25.06.2013 19:01

mm nii head ,ahi peab kuu olli

pilleriin33
postitatud 07.05.2015 21:17

mina kuumutan panni ka ahjus enne leibade peale panemist. mulle meeldib seemleleivast küüslauguleivakesi teha tavaliset leivast ka teha pilleriin

Kaare
postitatud 22.08.2017 19:51

Silma peab peal hoidma, mul on mitu korda kõrbema läinud! :)

Kadi
postitatud 20.12.2017 20:40

Kui palju õli peaks panema?

Idek
postitatud 02.01.2021 13:12

Nats

Heli S.
postitatud 24.08.2023 14:57

Ma tegin ka paar päeva tagasi küüslaugu leiba!