Chorizo-kõrsikud

Chorizo grissini ehk kõrsikud vürtsika chorizo vorsti ja Manchego juustuga.

Kogus
32 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

80 g õhukeselt viilutatud chorizo-vorsti

100 g riivitud Manchego juustu või muud kõvemat lambapiimajuustu

10 g pärmi (u 1,5 tl)

1,5 dl vett

1 sl oliiviõli

tubli näputäis suitsupaprikat

0,25 tl soola

240 g nisujahu

Valmistamine

Haki vorst peeneks ning prae kuival pannil krõbedaks. Lase jahtuda. Riivi juust peenelt. 

Pudista pärm kaussi, lisa käesoe (37°C) vesi. Seejärel lisa chorizo, riivjuust, õli, sool ja jahu ning sega tainas ühtlaseks. Kata tainakauss puhta räti või kilemütsikesega ning lase soojas kohas umbes 40 minutit kerkida.

Kuumuta ahi 225°C. 

Kummuta tainas jahusele lauale, jaga 32 tainatükiks. Vormi iga tainatükk 25 cm pikkuseks kõrsikuks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase 10 minutit kerkida. 

Küpseta seejärel 225-kraadises ahjus 12-14 minutit. Lase metallrestil jahtuda. 

Loe veel:

Allikas: Allt om Mat, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 24.07.2017 11:03

Väga maitsvad.