400 g (külmutatud) mustikaid
400 g (külmutatud) vaarikaid
1 sl maisitärklist või kartulitärklist
2 sl suhkrut
Purukate:100 g nisujahu või speltapüüli
50 g kiirkaerahelbeid
50 g suhkrut
85 g tükilist maapähklivõid (crunchy peanut butter)
50 g sulatatud võid
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 180 C.
Pane mustikad, maisitärklis ja suhkur potti ning kuumuta 5 minutit, kuni marjad on sulanud ja segu pakseneb.
Lisa vaarikad, kuumuta läbi. Siis kalla segu u 20 cm x 25 cm ahjuvormi.
Purukatte jaoks sega jahu, kaerahelbed, suhkur ja näpuotsatäis soola suures kausis. Näpi juurde maapähklivõi, siis kalla juurde sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning puista see marjasegule.
Küpseta 25-30 minutit, kuni purukate on kuldne ja krõbe ning marjasegu podiseb.
Lase 5 minutit jahtuda, siis serveeri koos rõõsa koorega.
Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Marjavorm maapähklivõikattega
Mõnusalt krõbeda kattega marjavorm neile, kellele meeldivad maapähklid.