Marjavorm maapähklivõikattega

Mõnusalt krõbeda kattega marjavorm neile, kellele meeldivad maapähklid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

400 g (külmutatud) mustikaid

400 g (külmutatud) vaarikaid

1 sl maisitärklist või kartulitärklist

2 sl suhkrut

Purukate:

100 g nisujahu või speltapüüli

50 g kiirkaerahelbeid

50 g suhkrut

85 g tükilist maapähklivõid (crunchy peanut butter)

50 g sulatatud võid

näpuotsaga soola

Serveerimiseks:

vahukoort

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Pane mustikad, maisitärklis ja suhkur potti ning kuumuta 5 minutit, kuni marjad on sulanud ja segu pakseneb.

Lisa vaarikad, kuumuta läbi. Siis kalla segu u 20 cm x 25 cm ahjuvormi.

Purukatte jaoks sega jahu, kaerahelbed, suhkur ja näpuotsatäis soola suures kausis. Näpi juurde maapähklivõi, siis kalla juurde sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning puista see marjasegule. 

Küpseta 25-30 minutit, kuni purukate on kuldne ja krõbe ning marjasegu podiseb. 

Lase 5 minutit jahtuda, siis serveeri koos rõõsa koorega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad külmutatud marju,  siis lisa need koos suhkru ja tärklisega potti ja kuumuta, kuni marjad on sulanud ja segu pakseneb.
  • Kui kasutad maisitärklise asemel kartulitärklist, siis lisa see alles siis, kui oled lisanud ka vaarikad. Kuumuta vaid seni, kuni segu paar korda mulksatab, mitte kauem! 

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:45

See marjavorm oli imeline... kavatsen pakkuda ka jaanilaupäeval!