300-400 g korralikku lehtpeeti
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g pehmet sinihallitusjuustu
riivitud muskaatpähklit
2 sl pehmet võid
50 g nn Panko riivsaia
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180 C.
Lõika lehtpeedilt lehed ära ja kasuta neid mõne teise roa valmistamisel. Varred lõika u 8 cm pikkusteks juppideks ja keeda neid soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Siis nõruta ja jahuta kiiresti külma vee all, et need edasi ei küpseks. Lase köögipaberil taheneda.
Kuumuta potis rõõsk koor keemiseni. Lisa potti sinihallitusjuust, alanda kuumust ja sega õrnalt, kuni juust on sulanud. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga. Lisa lehtpeedivarred potti ja sega juustukastmega läbi.
Määri ahjuvorm või portsjonvormid võiga ning jaota lehtpeet koos sinihallitusjuustukastmega vormi(desse). Puista peale riivsai.
Küpseta 180-kraadises ahjus 15-25 minutit (väikestes vormides küpseb kiiremini, suures vormis kauem).
Retsept on mugandatud Stephanie Alexanderi raamatust "The Cook's Companion. The complete book of ingredients and recipes for the Australian kitchen". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Lehtpeedigratään sinihallitusjuustuga
Seda rooga võib valmistada ühes suures ahjuvormis, kuigi portsjonvormides jääb see eriti elegantne. NB! Jutt on lehtpeedist kui lehtköögiviljast, mitte nendest tillukestest "beebimangoldilehtedest", mida poes salatitaimena müüakse!