Beseekorvikesed tumeda šokolaadi ja soolakaramelliga

Väga luksuslik dessert.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhjad:

4 munavalget

näpuotsaga soola

2,4 dl peeneteralist suhkrut

Karamellikaste:

300 g peeneteralist suhkrut

120 ml vett

250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanilliekstrakti

0,75 tl meresoolahelbeid

Lisaks:

300 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 120˚C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Vahusta suures puhtas kausis munavalged pehmetipuliseks vahuks. Siis lisa näpuotsaga soola, seejärel jaokaupa suhkur, iga lisamise järel korralikult vahustades. Kui kogu suhkur on lisatud ja suhkur on munavalgevahuga kenasti segunenud (ehk siis sõrme vahel on tunda, et suhkrukristallid on sulanud), vahusta veel tugeval kiirusel 3 minutit, kuni saad tugevate teravate tippudega munavalgevahu. Tee ahjuplaadile neli kena beseevahukuhja, silu need natuke madalamaks ja ümaramaks. 

Alanda ahju temperatuur 90˚C. Tõsta ahjuplaat ahju ning küpseta beseepõhjasid 1,5 tundi. Siis lülita ahi välja, pista puulusikas vms ukse vahele ning lase beseepõhjadel ahjus täielikult jahtuda.

Beseepõhjade jahtumise ajal valmista soolakaramellikaste. Sega potis suhkur ja vesi ning kuumuta keskmiselt tugeval kuumusel umbes 10 minutit, kuni saad karamelli. Ära sega! Kui segu on keskmiselt tumeda merevaigu karva, tõsta pott tulelt ja vispelda kiiresti sisse toasoe rõõsk koor, vanilliekstrakt ja meresoolahelbed. Lase jahtuda. 

Võta jahtunud beseed ahjust välja. 

Sulata tume šokolaad mikrolaineahjus (u 30 sekundiliste intervallidega). Kui šokolaad on peaaegu sulanud, siis võta välja ja sega ühtlaseks. 

Nirista sulanud šokolaad ühtlaselt nelja beseepõhja peale, siis nirista peale karamellikaste. 

Allikas: MumsPantry

LISA KOMMENTAAR