Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Täida suur kauss jääkuubikute ning külma veega.
Pese porgandid, kaabi puhtaks ja lõika pikuti pooleks. Lisa keevasse vette ning keeda neid umbes 3 minutit, kuni porgandid on krõmpspehmed. SIis võta veest välja ja pane kohe jääkuubikutega täidetud kaussi, et need edasi ei küpseks.
Sega teises kausis oliiviõli, sidrunimahl, sidrunikoor, ingver, hakitud koriander ning tahiini omavahel, siis maitsesta soolaga.
Võta porgandid jäävee seest välja, nõruta ning lisa kastmele. Sega läbi ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad vanemaid porgandeid, siis koori need esmalt ja lõika 1,2 cm jämedusteks kangideks.
Sidrunikoort riivides jälgi, et kastmesse satuks ainult koore kollane osa. Valge osa on mõrkjas ja rikub roa ära!
Porgandid tahiini-ingveridipiga
Porgandid ja ingver on väga maitsev kooslus, tahiini teeb sellest aga lausa hõrgu koosluse.