Porgandid tahiini-ingveridipiga

Porgandid ja ingver on väga maitsev kooslus, tahiini teeb sellest aga lausa hõrgu koosluse.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g noori porgandeid

2 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl sidrunimahla ja 1/2 sidruni riivitud koor

1 tl värskelt riivitud ingverit

2 tl hakitud värsket koriandrit

2 tl seesamipastat e. tahiinit

soola

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Täida suur kauss jääkuubikute ning külma veega.

Pese porgandid, kaabi puhtaks ja lõika pikuti pooleks. Lisa keevasse vette ning keeda neid umbes 3 minutit, kuni porgandid on krõmpspehmed. SIis võta veest välja ja pane kohe jääkuubikutega täidetud kaussi, et need edasi ei küpseks.

Sega teises kausis oliiviõli, sidrunimahl, sidrunikoor, ingver, hakitud koriander ning tahiini omavahel, siis maitsesta soolaga.

Võta porgandid jäävee seest välja, nõruta ning lisa kastmele. Sega läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad vanemaid porgandeid, siis koori need esmalt ja lõika 1,2 cm jämedusteks kangideks. 
  • Sidrunikoort riivides jälgi, et kastmesse satuks ainult koore kollane osa. Valge osa on mõrkjas ja rikub roa ära!

Allikas: SeriousEats.com

LISA KOMMENTAAR