Banaanimuffinid maapähklivõi-toorjuustukreemiga

Nami-Nami sai proovimiseks Vilma muffinipulbrit täisterajahuga ning leidis, et see sobib hästi banaanimuffinite küpsetamiseks.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Muffinid:

1 pakk Vilma muffinipulbrit täisterajahuga

1 tl jahvatatud kaneeli

300 ml vett

50 ml õli

1 suur või 2 väikest üliküpset banaani

Maapähklivõi-toorjuustukreem:

150 g toasooja pehmet võid

150 g maitsestamata toorjuustu

175 g kvaliteetset maapähklivõid

30-50 g tuhksuhkrut

1 tl vanilliekstrakti

Kaunistuseks:

hakitud röstitud maapähkleid

Valmistamine

Suru banaanid kahvliga püreeks. Puista kaneel muffinipulbri hulka, lisa vesi ning õli ja sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa püreestatud banaanid.

Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

Kontrolli muffinite küpsust puutikuga. Lase koogikestel täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur miksriga kohevamaks. Lisa toorjuust ning maapähklivõi ja vahusta kuni saad kena ühtlase kreemi. Maitsesta vanilliekstraktiga. Pane kreem pritskotti ning kaunista jahtunud koogikesed.

Puista kreemile hakitud röstitud maapähkleid.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR