1 pakk Vilma muffinipulbrit täisterajahuga
1 tl jahvatatud kaneeli
300 ml vett
50 ml õli
1 suur või 2 väikest üliküpset banaani
Maapähklivõi-toorjuustukreem:150 g toasooja pehmet võid
150 g maitsestamata toorjuustu
175 g kvaliteetset maapähklivõid
30-50 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Kaunistuseks:hakitud röstitud maapähkleid
Suru banaanid kahvliga püreeks. Puista kaneel muffinipulbri hulka, lisa vesi ning õli ja sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa püreestatud banaanid.
Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Kontrolli muffinite küpsust puutikuga. Lase koogikestel täielikult jahtuda.
Kreemi valmistamiseks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur miksriga kohevamaks. Lisa toorjuust ning maapähklivõi ja vahusta kuni saad kena ühtlase kreemi. Maitsesta vanilliekstraktiga. Pane kreem pritskotti ning kaunista jahtunud koogikesed.
Puista kreemile hakitud röstitud maapähkleid.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Banaanimuffinid maapähklivõi-toorjuustukreemiga
Nami-Nami sai proovimiseks Vilma muffinipulbrit täisterajahuga ning leidis, et see sobib hästi banaanimuffinite küpsetamiseks.