Sametine mustjuuresupp

Hõrk mustjuuresupp sobib ka perekondliku lõuna esimeseks käiguks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 küüslauguküüs

1 šalottsibul

1 kg mustjuurt

4 jahusemat kartulit

2 sl võid

6 dl mahedamaitselist köögiviljapuljongit

2 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja valget pipart

Serveerimiseks:

röstitud seemnete segu

Valmistamine

Koori ja hai sibul ning küüslauk. Pese mustjuured, koori ja tükelda nõusse, kus on külm vesi - see hoiab ära mustjuure tumenemise. Tee sama ka kartulitega.

Sulata potis või ja kuumuta seal sibulat, küüslauku, mustjuurt ja kartulit paar minutit. Vala peale köögiviljapuljong.  Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel u 20 minutit või kuni köögivili on valmis. 

Samal ajal rösti kuumal pannil seemned. Sega pidevalt, kuni seemned muutuvad kuldseks ja aromaatseks. Kalla taldrikule jahtuma.

Püreesta supp saumikseriga. Lisa potti rõõsk koor ja kumuta läbi. Kui supp liiga paks tundub, lisa veel puljongit. Maitsesta supp soola-pipraga ning serveeri röstitud seemneseguga. 

Retsept on mugandatud ajakirja Kodu&Aed retseptivihikust "Tervislik ja maitsev. 50 retsepti!" (2015)

LISA KOMMENTAAR