Hirsihelbepuder banaani ja pähklitega

Hirsihelbepuder karamelliseeritud banaanide ja röstitud pähklitega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

3 dl hirsihelbeid

4 sl tšiiaseemneid

6 dl vett

6 dl piima

1 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl soola

Praetud banaanid:

50 g võid

4 sl mett

2 banaani

Peale:

1 dl jämedalt hakitud röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Sega potis hirsihelbed, tšiiaseemned, vesi ja piim ning kuumuta keemiseni. Lisa kaneel ja sool ning hauta tasasel tulel pidevalt segades umbes 5 minutit. 

Koori banaanid, lõika viiludeks. Sulata või väikesel praepannil, lisa mesi ja kuumuta segades 2 minutit. Lisa banaaniviilud ja prae tasasel tulel, kuni banaaniviilud on pehmed. 

Jaota hirsihelbepuder taldrikutesse, tõsta peale karamelliseeritud banaanid ning puista peale röstitud pähklid. 

Allikas: Arla.se

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 07.01.2019 07:54

Väga maitsev puder tuli! Eriti meeldisid hakitud pähklid, mis andsid põnevat tekstuuri. Lisasin serveerides pudrule ka veidi külmutatud vaarikaid, et anda ilusat värvi ja veidi hapukust.