Suitsukanapitsa

Lihtne ja maitsev pitsa suitsukanaga meeldib väga ka lastele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

pärmitainast või pitsapõhjasid või nisutortiljasid või õhukest lavašši

Peale:

200 g tomatipüreed või pitsakastet

1 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet

400 g puhastatud suitsukana

4 väikest küüslauguküünt

200 g riivitud juustu

peotäis värskeid basiilikulehti

Valmistamine

Kasuta suitsukanapitsa valmistamiseks seda pitsapõhja retsepti (lase kerkida ja rulli neljaks väiksemaks või kaheks suureks plaadipitsaks), valmis pitsapõhjasid, nisutortiljasid või suurt lavašši. 

Määri pitsapõhjale tomatikastet või -püreed, puista peale kuivatatud basiilikut või pitsamaitseained. Lõika suitsukanaliha väiksemateks tükkide ja laota tomatikastmele, lisa küüslauguviilud. Puista peale riivitud juust.

Küpseta 220-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on sulanud (pärmitainapõhjaga pitsat küpseta, kuni pitsapõhi on kenasti küpsenud; teiste pitsapõhjade kasutamisel kulub aega vähem).

Puista valmis pitsadele rebitud basiilikulehti ja serveeri. 

Loe veel:

Pildid tegid Juta Kübarsepp (ümmargune pitsa) ja Pille Petersoo (lopergune pitsa)

LISA KOMMENTAAR