Schwarzwaldi toorjuustukook

Kuulsast Schwarzwaldi kirsitordist inspireeritud toorjuustukook.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kakaopõhi:

200 g Digestive-küpsiseid

2 sl magustamata kakaopulbrit

75 g võid

Toorjuustukiht:

1 kg toasooja toorjuustu

200 g suhkrut

4 muna

200 g tumedat 53%-58% kakaosisaldusega šokolaadi

500 g mascarpone toorjuustu

Kirsilisand:

680 g purk kompotikirsse

2 sl maisitärklist

1 sl vanilliekstrakti

2 sl kirsilikööri või brändit

Valmistamine

Põhja tegemiseks purusta küpsised, sega need kakaopulbriga. Sulata või, sega küpsisepuru hulka. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust, mascarpone, suhkur ja munad. Vahustada pole vaja, sega lihtsalt ühtlaseks. Vala umbes veerand toorjuustusegust teise kaussi (see osa jääb valgeks). Sulata šokolaad vesivannil, lase veidi jahtuda ning seejärel suurema hulga toorjuustusegu hulka. 

Vala pruun toorjuustusegu küpsisepõhjale. Seejärel vala ettevaatlikult peale valge toorjuustusegu ja sega veidi siiruviiruliseks.

Küpseta eelkuumutatud 150*C ahjus umbes 1,5 tundi, kuniks kook on enam-vähem settinud (liigutamisel keskelt veel väreleb). Lase täielikult jahtuda.

Kirsikastme valmistamiseks vala kopotikirsid koos vedelikuga potikesse. Jäta u 0,5 dl vedelikku valamata, sega see tärklisega. Kuumuta kirsse koos vedelikuga keemiseni (ära keeda, muidu lagunevad kirsid liialt ära!), siis lisa lahustatud tärklis ning sega, kuni kaste pakseneb. Tõsta tulelt ära, sega juurde vanilliekstrakt ja liköör. Lase jahtuda.

Serveerimiseks vala kirsikaste toorjuustukoogile.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 31.05.2017 17:41

Väga maitsev ning rammus juustukook. Kõikidele sööjatele meeldis.

Liisa
postitatud 02.07.2017 10:53

Mitme cm läbimõõduga koogivormi on siin retseptis kasutatud?

Pille
postitatud 02.07.2017 11:43

24 cm, see kõige tavalisem.