200 g Digestive-küpsiseid
2 sl magustamata kakaopulbrit
75 g võid
Toorjuustukiht:1 kg toasooja toorjuustu
200 g suhkrut
4 muna
200 g tumedat 53%-58% kakaosisaldusega šokolaadi
500 g mascarpone toorjuustu
Kirsilisand:680 g purk kompotikirsse
2 sl maisitärklist
1 sl vanilliekstrakti
2 sl kirsilikööri või brändit
Põhja tegemiseks purusta küpsised, sega need kakaopulbriga. Sulata või, sega küpsisepuru hulka. Suru küpsisepuru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust, mascarpone, suhkur ja munad. Vahustada pole vaja, sega lihtsalt ühtlaseks. Vala umbes veerand toorjuustusegust teise kaussi (see osa jääb valgeks). Sulata šokolaad vesivannil, lase veidi jahtuda ning seejärel suurema hulga toorjuustusegu hulka.
Vala pruun toorjuustusegu küpsisepõhjale. Seejärel vala ettevaatlikult peale valge toorjuustusegu ja sega veidi siiruviiruliseks.
Küpseta eelkuumutatud 150*C ahjus umbes 1,5 tundi, kuniks kook on enam-vähem settinud (liigutamisel keskelt veel väreleb). Lase täielikult jahtuda.
Kirsikastme valmistamiseks vala kopotikirsid koos vedelikuga potikesse. Jäta u 0,5 dl vedelikku valamata, sega see tärklisega. Kuumuta kirsse koos vedelikuga keemiseni (ära keeda, muidu lagunevad kirsid liialt ära!), siis lisa lahustatud tärklis ning sega, kuni kaste pakseneb. Tõsta tulelt ära, sega juurde vanilliekstrakt ja liköör. Lase jahtuda.
Serveerimiseks vala kirsikaste toorjuustukoogile.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Schwarzwaldi toorjuustukook
Kuulsast Schwarzwaldi kirsitordist inspireeritud toorjuustukook.