praadimiseks õli
6 viilu juuretisega nisuleiba või saia
70 g tomatipestot
0,5 hakitud punast sibulat
50 g soolatud kappareid (loputa ja nõruta)
1 dl basiilikulehti
75 g viilutatud musti oliive
200 g hästi värsket ricotta juustu
soola ja musta pipart
4 sl külmpressitud oliiviõli
Kuumuta suurel praepannil 1 cm õli. Lisa juuretisesaiaviilud ning prae mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Eemalda saiaviilud kurnlusikaga ja lase köögipaberil taheneda.
Määri tomatipüree saiaviiludele, siis jaota peale hakitud punane sibul, kapparid, basiilikulehed, oliivid ja ricotta. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Allikas: sbs.com.au
Praetud sai tomatipüreega
Malta "bruschetta" (Ħobż biż-żejt)