Amatriciana kana panniroog

Kana-kartuli panniroog, mille maitse on inspireeritud kuulsast Amatriciana pastaroast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk punane tšilli

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 sl oliiviõli

3 küüslauguküünt

8 nahata, aga kondiga kanakintsu

500 g varajasi kartuleid

140 g pancetta või suitsupeekoni kuubikuid

400 g erinevaid ploom- ja kirsstomateid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

rohelist salatit

ciabatta't vms

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Võta välja ahjupann, kuhu kanakintsud ja kartulid mahuvad ühekordse kihina kenasti ära.

Lõika tšilli pikuti pooleks, kaabi seemned välja ja viska need minema. Pane tšillipoolikud väikesesse köögikombaini, lisa tomatipasta, oliiviõli ja küüslauk. Püreesta ühtlaseks pastaks. 

Määri saadud pasta kanakintsudele ning tõsta kanakintsud ahjupannile. Lisa kartulid (suuremad kartulid lõika pooleks). Maitsesta soola-pipraga, siis sega kõik hoolega läbi. Lisa tüümianioksad pannile. Küpseta 30 minutit.

Lisa pancetta-kuubikud ja küpseta 15 minutit. Lisa kirsstomatid ja küpseta veel 15 minutit, kuni tomatid on pehmed ja kana küps.

Serveeri otse ahjupannilt, kõrvale paku rohelist salatit ja nt leiba, millega pannimahlu kätte saada. 

Nipid ja soovitused:

  • Suured tšillisõbrad võivad seemned sisse jätta või tšillisid rohkem lisada.
  • Algretsepti juures soovitasid kasutajad lisada ka nt paprikatükke.

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.05.2017 17:09

Maitsev, kasutasin pancetta asemel soolapeekonit ja sobis väga hästi. Teravust võib isegi rohkem olla, järgmine kord jätan tšillile seemned sisse ;) Usun, et tuleb vee teha :)