1 pikk punane tšilli
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
3 sl oliiviõli
8 nahata, aga kondiga kanakintsu
500 g varajasi kartuleid
140 g pancetta või suitsupeekoni kuubikuid
400 g erinevaid ploom- ja kirsstomateid
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:ciabatta't vms
Kuumuta ahi 200 C. Võta välja ahjupann, kuhu kanakintsud ja kartulid mahuvad ühekordse kihina kenasti ära.
Lõika tšilli pikuti pooleks, kaabi seemned välja ja viska need minema. Pane tšillipoolikud väikesesse köögikombaini, lisa tomatipasta, oliiviõli ja küüslauk. Püreesta ühtlaseks pastaks.
Määri saadud pasta kanakintsudele ning tõsta kanakintsud ahjupannile. Lisa kartulid (suuremad kartulid lõika pooleks). Maitsesta soola-pipraga, siis sega kõik hoolega läbi. Lisa tüümianioksad pannile. Küpseta 30 minutit.
Lisa pancetta-kuubikud ja küpseta 15 minutit. Lisa kirsstomatid ja küpseta veel 15 minutit, kuni tomatid on pehmed ja kana küps.
Serveeri otse ahjupannilt, kõrvale paku rohelist salatit ja nt leiba, millega pannimahlu kätte saada.
Allikas: BBC Good Food
Maitsev, kasutasin pancetta asemel soolapeekonit ja sobis väga hästi. Teravust võib isegi rohkem olla, järgmine kord jätan tšillile seemned sisse ;) Usun, et tuleb vee teha :)
Amatriciana kana panniroog
Kana-kartuli panniroog, mille maitse on inspireeritud kuulsast Amatriciana pastaroast.