Ahjuköögiviljad rib-eye steigi ja anšoovisevõiga

Roas on mõõdukalt vähe süsivesikuid, nii et sobib ka LCHF-toitumise korral.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g spargelkapsast e. brokolit

1 terve küüslauk

300 g kirsstomateid

3 sl oliiviõli

1 sl kuivatatud punet või tüümiani või basiilikut

2 rib-eye steiki (u 700 g)

soola ja musta pipart

Anšoovisevõi:

30 g anšoovisefileed

150 g võid

1 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt anšoovisevõi. Haki kalafileed peeneks, sega toasooja või, sidrunimahla ja soola-pipraga. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta ahi 225°C. Liha tõsta piisavalt varakult toatemperatuurile soojenema.

Jaota küüslaugumugul küünteks, aga ära koori! Jaota spargelkapsas õisikuteks, varrejupp koori ja lõika juppideks. 

Määri suur ahjupann õliga, laota köögiviljad ühekordse kihina ahjupannile. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli. Sega läbi, siis tõsta 15 minutiks ahju küpsema. 

Pintselda steigid oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Prae kiiresti tugel kuumusel praepannil (eesmärgiks on liha kergelt pruunistada, mitte küpsetada!)

Võta ahjupann korra ahjust välja ning tee köögiviljade seas steikidele ruumi. Pane pann uuesti ahju, alandades kuumust 200°C. Küpseta mõned minutid (kui soovid nn toorest liha) kuni 10-15 minutit (kui soovid poolküpset või küpset liha). 

Võta pann ahjust, aseta igale steigile korralik lusikatäis anšoovisevõid ja serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

Allikas: Diet Doctor

LISA KOMMENTAAR