450 g spargelkapsast e. brokolit
1 terve küüslauk
300 g kirsstomateid
3 sl oliiviõli
1 sl kuivatatud punet või tüümiani või basiilikut
2 rib-eye steiki (u 700 g)
soola ja musta pipart
Anšoovisevõi:30 g anšoovisefileed
150 g võid
1 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
Valmista esmalt anšoovisevõi. Haki kalafileed peeneks, sega toasooja või, sidrunimahla ja soola-pipraga. Tõsta kõrvale.
Kuumuta ahi 225°C. Liha tõsta piisavalt varakult toatemperatuurile soojenema.
Jaota küüslaugumugul küünteks, aga ära koori! Jaota spargelkapsas õisikuteks, varrejupp koori ja lõika juppideks.
Määri suur ahjupann õliga, laota köögiviljad ühekordse kihina ahjupannile. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli. Sega läbi, siis tõsta 15 minutiks ahju küpsema.
Pintselda steigid oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Prae kiiresti tugel kuumusel praepannil (eesmärgiks on liha kergelt pruunistada, mitte küpsetada!)
Võta ahjupann korra ahjust välja ning tee köögiviljade seas steikidele ruumi. Pane pann uuesti ahju, alandades kuumust 200°C. Küpseta mõned minutid (kui soovid nn toorest liha) kuni 10-15 minutit (kui soovid poolküpset või küpset liha).
Võta pann ahjust, aseta igale steigile korralik lusikatäis anšoovisevõid ja serveeri kohe.
Allikas: Diet Doctor
Ahjuköögiviljad rib-eye steigi ja anšoovisevõiga
Roas on mõõdukalt vähe süsivesikuid, nii et sobib ka LCHF-toitumise korral.