Hõrk lillkapsapüree

Lillkapsapüree sobib lisandiks paljude liha- ja kalaroogade juurde.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem lillkapsas

2 dl kohvikoort või vahukoort

40 g võid

soola

Valmistamine

Murra lillkapsas õisikuteks. Pane lillkapsaõisikud, rõõsk koor ja või potti. Maitsesta soolaga, siis kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel u 35 minutit, kuni lillkapsas on täiesti pehme.

Püreesta köögikombainis või saumikseriga.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 03.09.2017 12:12

Mul polnud piisavalt lillkapsast, seepärast lisasin ka veidi kartulit. Maitses hästi.

Kristel
postitatud 13.02.2019 10:48

Mina keedan piima-vee segus lillkapsaid ning lisan võile ja soolale lisaks ka pisut suhkrut (muidu jäi mõru). Muu kõik sama. Järelejäänud piimast teen alati piima-aedviljasupi.