50 g võid
2 sl nisujahu
150 g suitsupeekoniribasid
2 hakitud sibulat
6 hakitud küüslauguküünt
5 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 pudel hääd punast veini
Võta selline ahjupott, kuhu mahuvad nii vein kui ka veisepõsed mugavasti ära ja mis käib kaanega kinni. Kuumuta ahi 150 °C.
Tõsta ahjupott keskmisele kuumusele, lisa või ja lase sulada.
Puhasta veisepõsed kelmetest ja soontest ning lõika pooleks. Maitsesta jahu umbes 1 tl meresoolahelvestega. Veereta seapõski jahus ja raputa liigne jahu maha.
Kui või ahjupotis sisisema hakkab, lisa põsetükid potti ning prae ümberringi kuldpruuniks (vajadusel tee seda jaokaupa, et potti mitte liigselt koormata). Ära võil kõrbema lase minna!
Tõsta pruunistatud veisepõsed kõrvale.
Lisa potti suitsupeekoniribad ja pruunista kergelt. Lisa hakitud sibul ja loorberilehed ning prae 6-8 minutit või kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa küüslauk, siis tomatipasta. Sega kuumutades umbes 3 minutit, kuni tomatipasta pakseneb veelgi.
Lisa potti vein ning tõsta pruunistatud veisepõsed samuti potti. Maitsesta soolaga. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis kata pott kaanega ning tõsta ahju. Küpseta 5 tundi või kuni veisepõsed on täiesti pehmed ja noaga torkides laiali lagunevad. Hautamise ajal võid lihatükke paar korda hautamisleemes pöörata.
Timmi maitse soolaga parajaks. Serveeri kartulipudru ja köögiviljadega.
Allikas: Delicious Magazine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hautatud veisepõsk
Aeglaselt hautatud veisepõsk veini ja suitsupeekoniga. Serveeri kartulipüreega!