Hautatud veisepõsk

Aeglaselt hautatud veisepõsk veini ja suitsupeekoniga. Serveeri kartulipüreega!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
5 tundi 30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

3 veisepõske

2 sl nisujahu

150 g suitsupeekoniribasid

2 hakitud sibulat

3 loorberilehte

6 hakitud küüslauguküünt

5 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 pudel hääd punast veini

meresoolahelbeid

Valmistamine

Võta selline ahjupott, kuhu mahuvad nii vein kui ka veisepõsed mugavasti ära ja mis käib kaanega kinni. Kuumuta ahi 150 °C.

Tõsta ahjupott keskmisele kuumusele, lisa või ja lase sulada. 

Puhasta veisepõsed kelmetest ja soontest ning lõika pooleks. Maitsesta jahu umbes 1 tl meresoolahelvestega. Veereta seapõski jahus ja raputa liigne jahu maha. 

Kui või ahjupotis sisisema hakkab, lisa põsetükid potti ning prae ümberringi kuldpruuniks (vajadusel tee seda jaokaupa, et potti mitte liigselt koormata). Ära võil kõrbema lase minna!

Tõsta pruunistatud veisepõsed kõrvale. 

Lisa potti suitsupeekoniribad ja pruunista kergelt. Lisa hakitud sibul ja loorberilehed ning prae 6-8 minutit või kuni sibul hakkab pehmenema. 

Lisa küüslauk, siis tomatipasta. Sega kuumutades umbes 3 minutit, kuni tomatipasta pakseneb veelgi.

Lisa potti vein ning tõsta pruunistatud veisepõsed samuti potti. Maitsesta soolaga. Kuumuta tasakesi keemiseni, siis kata pott kaanega ning tõsta ahju. Küpseta 5 tundi või kuni veisepõsed on täiesti pehmed ja noaga torkides laiali lagunevad. Hautamise ajal võid lihatükke paar korda hautamisleemes pöörata.

Timmi maitse soolaga parajaks. Serveeri kartulipudru ja köögiviljadega.

Nipid ja soovitused:

  • Portsjonid on üsna suured. Kui lõikad veisepõsed veelgi väiksemateks tükkideks, siis jagub sellest rohkematelegi. 
  • Võid hautise eelmisel päeval valmis teha. Lase jahtuda, siis tõsta külmkappi. 
  • Sügavkülmutamiseks pane jahtunud veisepõsehautis külmakarpidesse või -kottidesse ning pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Enne serveerimist lase esmalt täielikult sulada, siis kuumuta korralikult läbi.
  • Veisepõsed vajavad aeglast ja hella küpsetamist. Põsk kaalub umbes 500 g, nii et ühest põsest saab söönuks kaks inimest. Seda on hea teada, kui soovid seda rooga suuremale seltskonnale valmistada. 

Allikas: Delicious Magazine, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR