Röstitud miniporgandid küüslaugu ja parmesaniga

Mõnus köögiviljalisand. Võid kasutada nii jäiseid kui ka sulatatud porgandeid - viimasel juhul küpseb roog kiiremini.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g Härmavili miniporgandeid

2 sl oliiviõli

2 tl hakitud küüslauku või 1 tl küüslaugupulbrit

4 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

1 tl kuivatatud punet

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberi või fooliumiga. 

Patsuta porgandid kuivemaks, pane suurde kaussi. Lisa ülejäänud ained (v.a. juust) ja sega läbi. Laota porgandid ühtlase kihina ahjuplaadile. (Kui kaussi on õli jäänud, siis nirista see porganditele).

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja, puista peale riivitud juust ja küpseta veel 10-15 minutit või kuni porgandid on küpsed ja kergelt kuldsed. 

Tõsta serveerimisvaagnale. Lase mõned minutid jahtuda, siis serveeri. 

Kasutatud tooted:

Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.05.2017 22:42

Need olid üllatavalt mõnusad! Ma polnud külmutatud miniporgandeid varem sellisel moel valmistanud ja meeldis ka osadele lastele väga.

Kristel
postitatud 01.01.2018 11:59

Tegin värsketest peenikestest porgandites. Lisasin maitseks veel juurde meresoola oliivi ja rosmariini lisandiga ning kaneeli. Tulid väga head.

Piret
postitatud 02.12.2018 17:02

Lihtne valmistada. Ma pole muidu suur sügavkülmutatud juurikate sõber, kuid seda oli lihtne teha ja maitses külalistele hästi. Juustu ei pannud, sest unustasin osta.