400 g Härmavili miniporgandeid
2 sl oliiviõli
2 tl hakitud küüslauku või 1 tl küüslaugupulbrit
4 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu
1 tl kuivatatud punet
Kuumuta ahi 200 C. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberi või fooliumiga.
Patsuta porgandid kuivemaks, pane suurde kaussi. Lisa ülejäänud ained (v.a. juust) ja sega läbi. Laota porgandid ühtlase kihina ahjuplaadile. (Kui kaussi on õli jäänud, siis nirista see porganditele).
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja, puista peale riivitud juust ja küpseta veel 10-15 minutit või kuni porgandid on küpsed ja kergelt kuldsed.
Tõsta serveerimisvaagnale. Lase mõned minutid jahtuda, siis serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Need olid üllatavalt mõnusad! Ma polnud külmutatud miniporgandeid varem sellisel moel valmistanud ja meeldis ka osadele lastele väga.
Tegin värsketest peenikestest porgandites. Lisasin maitseks veel juurde meresoola oliivi ja rosmariini lisandiga ning kaneeli. Tulid väga head.
Lihtne valmistada. Ma pole muidu suur sügavkülmutatud juurikate sõber, kuid seda oli lihtne teha ja maitses külalistele hästi. Juustu ei pannud, sest unustasin osta.
Röstitud miniporgandid küüslaugu ja parmesaniga
Mõnus köögiviljalisand. Võid kasutada nii jäiseid kui ka sulatatud porgandeid - viimasel juhul küpseb roog kiiremini.