Mee-sojavutt

Mees ja sojakastmes marineeritud ja seejärel ahjus küpsetatud vutt, mida maitsekombinatsiooni tõttu võib tinglikult Hiina köögi alla liigituvaks roaks nimetada. Mee asemel võib väga edukalt kasutada ka vahtrasiirupit - just vahtrasiirupiga on valmistatud fotol olevad vutid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 värsket vutti (a 200 g)

2 sl mett või 4 sl vahtrasiirupit

3 sl sojakastet

1 tl seesamiõli

Maitsesool:

1 tl viievürstisegu

1 sl helbelist meresoola

Lisandiks:

2 sl magusat tšillikastet

Valmistamine

Pese vutid ja patsuta kuivaks. Suru tiivaotsad selja taha, seo jalad nööriga kinni. 

Sega mesi ja sojakaste kausis, lisa vutid ja veereta neid korralikult marinaadis. Lase 30 minutit maitsestuda. 

Sega viievürtsisegu soolaga, pane kõrvale. 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Nõruta vutid marinaadist, pane ahjuvormi ning nirista peale seesamiõli. Küpseta vutte 30 minutit, neid üks-kaks korda ringi pöörates, kuni liha on küps ja nahk krõbe ja pruunistunud.

Puista peale soola-viievürtsisegu, kõrvale paku magusat tšillikastet.

Serveeri vokitud talisibula ja/või spinatiga ja/või suhkruhernestega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versooni jaoks kasuta Tamari sojakastet.

Jill Dupleixi retsept (Jill tegi meega, Pille eelistab vahtrasiirupit).

LISA KOMMENTAAR

Kadi
postitatud 07.04.2012 13:54

Kes hea inimene oskab soovitada kust saab värsket vutti

Pille @ Nami-Nami
postitatud 07.04.2012 17:19

Värsket vutti saab nt Viimsi taluturult, Sadama turult (Tallinnas), ilmselt ka parematest toidupoodidest..

Maritp
postitatud 03.03.2014 14:58

Väga meeldis! Tegin kontidest puhastatud vuttidest ja meega. Lisan selle retsepti oma lemmikute hulka.

Kertu
postitatud 15.04.2016 14:05

Minu esimene kogemus küpsetada vutte. Väga maitsvad tulid. Kuna kohalikus poes ei olnud viie vürtsi segu, võtsin Meira India vürtsisegu. Vutid ostsin kohaliku taluniku käest. Aga süüa oli neid pisikesi tüütu ja natuke kurb.