4 värsket vutti (a 200 g)
2 sl mett või 4 sl vahtrasiirupit
3 sl sojakastet (nt Thai-Choice)
1 tl seesamiõli (nt Thai-Choice)
Maitsesool:1 tl viievürstisegu
1 sl helbelist meresoola
Lisandiks:2 sl magusat tai tšillikastet (nt Thai-Choice)
Pese vutid ja patsuta kuivaks. Suru tiivaotsad selja taha, seo jalad nööriga kinni.
Sega mesi ja sojakaste kausis, lisa vutid ja veereta neid korralikult marinaadis. Lase 30 minutit maitsestuda.
Sega viievürtsisegu soolaga, pane kõrvale.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Nõruta vutid marinaadist, pane ahjuvormi ning nirista peale seesamiõli. Küpseta vutte 30 minutit, neid üks-kaks korda ringi pöörates, kuni liha on küps ja nahk krõbe ja pruunistunud.
Puista peale soola-viievürtsisegu, kõrvale paku magusat tšillikastet.
Serveeri vokitud talisibula ja/või spinatiga ja/või suhkruhernestega.
Jill Dupleixi retsept (Jill tegi meega, Pille eelistab vahtrasiirupit).
Kes hea inimene oskab soovitada kust saab värsket vutti
Värsket vutti saab nt Viimsi taluturult, Sadama turult (Tallinnas), ilmselt ka parematest toidupoodidest..
Väga meeldis! Tegin kontidest puhastatud vuttidest ja meega. Lisan selle retsepti oma lemmikute hulka.
Minu esimene kogemus küpsetada vutte. Väga maitsvad tulid. Kuna kohalikus poes ei olnud viie vürtsi segu, võtsin Meira India vürtsisegu. Vutid ostsin kohaliku taluniku käest. Aga süüa oli neid pisikesi tüütu ja natuke kurb.
Mee-sojavutt
Mees ja sojakastmes marineeritud ja seejärel ahjus küpsetatud vutt, mida maitsekombinatsiooni tõttu võib tinglikult Hiina köögi alla liigituvaks roaks nimetada. Mee asemel võib väga edukalt kasutada ka vahtrasiirupit - just vahtrasiirupiga on valmistatud fotol olevad vutid. Nami-Nami soovitab kasutada Thai-Choice sojakastet ja magusat tšillikastet.