Leivarüüs lillkapsas

Mõnus viis lillkapsa valmistamiseks ja serveerimiseks. Väärib igati "moodsa Eesti köögi" tiitlit :)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsas

peekonit või võid või külmpressitud oliiviõli

riivleiba

pähkleid ja seemneid

soola ja musta pipart

meelepärast maitserohelist

Valmistamine

Keeda terve lillkapsas soolases vees pehmeks, ca 20-25 minutit.

Samal ajal rösti seemneid ja hakitud pähkelid kuival pannil. Lisa rasvaine (või prae peekon eraldi krõbedaks ja lisa seemnetele) ja kuumuta selles läbi riivleib. Maitsesta soola-pipraga.

Nõruta lillkapsas, aseta vaagnale ja kalla üle seemne-leivaseguga.

Serveeri meelepärast hakitud ürtidega.

  • Kui kasutad praadimiseks õli, sobib roog ka veganitele, kui võid, siis sobib taimetoitlastele. Kui praed seemneid ja riivleiba peekonirasvas, siis vaid omnivooridele :)

Nami-Nami toimetaja Merilini retsept ja foto. 

LISA KOMMENTAAR