Kinoa-peedisalat

Margit Härma retsept. Kinoa-peedisalat sobib nii eelroaks, aga ka linnuliharoogade ja erinevate grill-roogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g keedetud peeti

0,5 klaasi kinoad

4 sl päevalilleseemneid e. sihvkasid

2 sl seesamiseemneid

1 laimi mahl

1-2 sl rapsiõli

soola

vajadusel veidi toor-roosuhkrut

värsket basiilikut

Kaste:

2 sl maitsestamata toorjuustu

3-4 sl maitsestamata jogurtit

soola

Valmistamine

Pese kinoa hoolikalt ning pane soolaga maitsestatud vette keema.

Sega kastmeks toorjuust ja jogurt, maitsesta soolaga (kaste jääb üsna paks). 

Rösti seemned pannil või ahjus kergelt, lase jahtuda. Seemneid rösti seni, kuni need on mõnusalt aromaatsed - väldi liigset kuumutamist, sest see hävitab kasulikud rasvhapped ja muudab seemned kibedaks. 

Riivi keedupeet jämeda riiviga, lisa õli, laimimahl ja sool. (Laimimahla kogus võib tunduda suur, aga peet tahab päris palju hapet, siis ei jää see läila).

Lase peedisalatil vähemalt pool tundi maitsestuda, Siis lisa keedetud ja nõrutatud kinoa, timmi uuesti maitset (vajadusel lisa soola ja laimimahla). 

Vahetult enne lauale andmist sega juurde röstitud seemned ja katkirebitud basiilikulehed. Kastet serveeri eraldi. 

Loe veel:

Retsept on Margit Härma raamatust "Köögiviljarikkad road ehk kuidas taltsutada Trooja hobust".

LISA KOMMENTAAR