Tatra-maapähklivõiküpsised

Taimsed küpsised sobivad sobivad ka gluteenitundlikele, kuna tavapärase nisujahu asemel on siin kasutatud hoopis toortatrajahu.

Kogus
25-30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tükikestega maapähklivõid

150 g kookospalmisuhkrut või toor-roosuhkrut

1 suurem küps banaan

200 g toortatrajahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

peotäis kuivatatud jõhvikaid või seemneteta rosinaid

Valmistamine

Sega maapähklivõi ja suhkur ühtlaseks. Lisa kooritud ja tükeldatud banaan ning mikserda taas korralikult läbi. 

Sega kuivained (tatrajahu, küpsetuspulber ja sool) omavahel, lisa või-suhkru-banaanisegule ja sega ühtlaseks.  Lisa kuivatatud jõhvikad või rosinad ja sega läbi. 

Tainas on üsna pudine, aga käte vahel tainast kokku pigistades õnnestub kenasti ühtlaseks küpsisepallikesed vormida. Suru pallikesed lamedamaks ja aseta ahjuplaadile. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldsed. Küpsised on alguses pehmed, aga jahtudes muutuvad krõbedamaks. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Katriin
postitatud 19.08.2018 20:25

Kas kookospalmisuhkru/toor-roosuhkur asemel võib ka tavalist pruuni fariinsuhkurt kasutada näiteks?

Pille
postitatud 19.08.2018 22:41

Jah, Katriin. Vabalt!

Katriin
postitatud 19.08.2018 20:27

Ja kas goji marjad sobiksid ka sisse või pigem mitte?

Pille
postitatud 19.08.2018 22:42

Mina ei paneks, sest goji-marjad on palju kuivemad/kõvemad. Kui, siis tuleks enne leotada.

Katriin
postitatud 26.08.2018 16:07

Kaua umbes ma peaksin neid goji-marju leotama? Soojas vees? Külmas? Pole enne leotanud, ei tea.. :D