200 g tükikestega maapähklivõid
150 g kookospalmisuhkrut või toor-roosuhkrut
1 suurem küps banaan
200 g toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
peotäis kuivatatud jõhvikaid või seemneteta rosinaid
Sega maapähklivõi ja suhkur ühtlaseks. Lisa kooritud ja tükeldatud banaan ning mikserda taas korralikult läbi.
Sega kuivained (tatrajahu, küpsetuspulber ja sool) omavahel, lisa või-suhkru-banaanisegule ja sega ühtlaseks. Lisa kuivatatud jõhvikad või rosinad ja sega läbi.
Tainas on üsna pudine, aga käte vahel tainast kokku pigistades õnnestub kenasti ühtlaseks küpsisepallikesed vormida. Suru pallikesed lamedamaks ja aseta ahjuplaadile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldsed. Küpsised on alguses pehmed, aga jahtudes muutuvad krõbedamaks.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kas kookospalmisuhkru/toor-roosuhkur asemel võib ka tavalist pruuni fariinsuhkurt kasutada näiteks?
Jah, Katriin. Vabalt!
Ja kas goji marjad sobiksid ka sisse või pigem mitte?
Mina ei paneks, sest goji-marjad on palju kuivemad/kõvemad. Kui, siis tuleks enne leotada.
Kaua umbes ma peaksin neid goji-marju leotama? Soojas vees? Külmas? Pole enne leotanud, ei tea.. :D
Tatra-maapähklivõiküpsised
Taimsed küpsised sobivad sobivad ka gluteenitundlikele, kuna tavapärase nisujahu asemel on siin kasutatud hoopis toortatrajahu.