10 mitte väga suurt kõvemat pirni
300 g suhkrut
5 dl vett
300 g värskeid või külmutatud pohli
4 sl sidrunimahla
Sulata suhkur potis ja lase kergelt karamelliseeruda, nii et see oleks kuldne.
Kalla peale vesi - ole ettevaatlik, et kuum karamell Sind ei kõrvetaks!
Lõika vanillikaun pikuti pooleks, siis lisa vanillikaun ja kaneelikoored potti. Lisa pohlad ning sega, kuni suhkur on lahustunud.
Koori pirnid, lõika pikuti neljaks. Eemalda varrejupp ja südamik. Pane pirnisektorid potti, lisa sidrunimahl. Nüüd kuumuta tasasel tulel, kuni pirnid on pehmed.
Lase pirnidel leemes jahtuda, serveeri talvisel või jõuludesserdilaual.
Retsepti andis Micke Nami-Nami Pillele isiklikult.
Pohla-pirnikompott
Sellisel moel valmistatud magustoitu pakkus Ahvenamaa tippkokk Michael "Micke" Björklund 2016/2017 talvehooajal Viking Line'i laevadel.