Kuumuta suur (vokk)pann, lisa õli ja kuumuta. Lisa kapsas ning kuumuta segades paar minutit, kuni kapsas kergelt pruunistub.
Lisa hakitud küüslauk, pipar ja suhkur, prae minut aega segades.
Lisa äädikas, sojakaste ja tomatipasta. Kuumuta segades paar minutit, kuni osa kastmest on aurustunud.
Serveeri näiteks riisiga.
Kaubanduses levinud "hiina kapsa" korrektne eestikeelne nimi on Pekingi lehtnaeris ehk Pekingi kapsas ehk petsai (Brassica rapa subsp. pekinensis). Õige hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris on paksoi (Brassica rapa subsp. chinensis). Nami-Nami proovib edaspidi jõudumööda seda õiget terminit kasutada.
Sandra Vungi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kiidame - lihtne ja maitsekas! Kasutasin õunaäädikat ja tavalist sojakastet, päris alguses lisasin pannile ka sortsu vett, et kapsa mahlad paremini jooksma saada.
Magushapu Pekingi kapsas
Eesti tuntuima veganblogija Sandra Vungi retseptiidee.