Magushapu Pekingi kapsas

Eesti tuntuima veganblogija Sandra Vungi retseptiidee.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

650 g Pekingi kapsast ehk petsaid ('hiina kapsast')

3 suurt küüslauguküünt

0,5 tl purustatud musta pipart

2 tl suhkrut

2 tl õunaäädikat või riisiäädikat või valge veini äädikat

2 sl tavalist või Tamari sojakastet

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

Valmistamine

Lõika kapsas ca 2-3 cm laiusteks ribadeks. 

Kuumuta suur (vokk)pann, lisa õli ja kuumuta. Lisa kapsas ning kuumuta segades paar minutit, kuni kapsas kergelt pruunistub.

Lisa hakitud küüslauk, pipar ja suhkur, prae minut aega segades.

Lisa äädikas, sojakaste ja tomatipasta. Kuumuta segades paar minutit, kuni osa kastmest on aurustunud. 

Serveeri näiteks riisiga. 

  • Kaubanduses levinud "hiina kapsa" korrektne eestikeelne nimi on Pekingi lehtnaeris ehk Pekingi kapsas ehk petsai (Brassica rapa subsp. pekinensis). Õige hiina kapsas ehk hiina lehtnaeris on paksoi (Brassica rapa subsp. chinensis). Nami-Nami proovib edaspidi jõudumööda seda õiget terminit kasutada.

Sandra Vungi retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.09.2017 22:13

Kiidame - lihtne ja maitsekas! Kasutasin õunaäädikat ja tavalist sojakastet, päris alguses lisasin pannile ka sortsu vett, et kapsa mahlad paremini jooksma saada.