Suitsujuustusupp

Selles supis annavad suitsumaitset lausa kaks komponenti - suitsupeekon ja suitsujuust. Lihtne tummine supp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

võid

200 g suitsutatud peekonit

2 tl nisujahu

4 dl 10% rõõska koort

4 dl vett

150 g suitsujuustu

purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Valmistamine

Sulata potis või, lisa tükeldatud sibul ja kuumuta klaasjaks.

Pane potti peekoniribad ja kuumuta küpseks. 

Lisa jahu ja kuumuta läbi. Lisa rõõsk koor ja vesi, lase keema tõusta. Lõpuks lisa suitsujuust ja sega, kuni see on kenasti sulanud.  Maitsesta. 

Serveeri krutoonide e. röstitud saiakuubikutega.

LISA KOMMENTAAR

uniquegirl
postitatud 27.03.2009 11:24

See on eriti hea ja juustune supp.

Nipitiri
postitatud 18.05.2009 10:07

Mulle maitses, aga kodakondsete hulgas ei leidnud üksmeelset heakskiitu. Muutsin natuke koguseid ja panin vee asemel puljongit.

pasta
postitatud 19.06.2009 14:50

Supp sobib ideaalselt ka pastakastmena.

piiga
postitatud 28.06.2013 14:09

tõesti ja supp ning sobib ka pastakastmeks!

nomaitea
postitatud 25.08.2015 11:31

Valmistamise kirjelduses on rõõsk koor ja suitsujuust. Koostisosades neid kirajs pole. Mis retsept see ka on!?

Pille
postitatud 25.08.2015 15:03

Kulla nomaitea - rõõsk koor on 5. real, suitsujuust 7. real kenasti olemas?! Milles küsimus?

Elen Sink
postitatud 11.12.2016 08:01

Väga maitsev, sobib isegi pasta kastmeks :)