600 g nisujahu
20 g soola
10 g kuivpärmi
360 ml käesooja vett
2 tl e. 10 ml oliiviõli
Kate:250 g tomatikastet või passata't
2 peotäit beebispinatit
1 kooritud ja viilutatud punane sibul
3 viilutatud chorizo vorsti
peotäis rohelisi oliive
150 g riivitud Manchego lambapiimajuustu
Pane jahu, sool ja kuivpärm kaussi. Lisa käesoe vesi, sega ja lisa õli. Sõtku ühtlaseks tainaks, siis kata puhta rätikuga ja lase soojas kohas kerkida.
Sõtku tainas läbi, jaota kuueks tainapalliks. Rulli iga tainapall u 20 cm läbimõõduga pitsaks.
Kuumuta ahi 220°C.
Määri igale pitsale tomatikastet. Laota peale spinatilehed, punasibularattad, chorizo-viilud ja kivideta oliivid. Puista peale juust.
Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pitsad on krõbedad, kuldsed ja läbinisti küpsed.
Retsept ja foto: Our Table @ Jacob's Creek
Austraalia lõuna-kaguosast – Barossa orust, McLaren Vale, Padhtaway ja Langhorne Creek aladelt. Osa veinist hoitakse tammevaatides.
Välimus: keskmise sügavusega rubiinpunane.
Aroom: elav ja värske, tunda küpseid ploome ja vürtsikat punast sõstart.
Maitse: Kuiv, kerge, pehme mahlaka maitsega, õrnalt tunda tammevaniljet ja pehme parkaine.
Serveerida: 16-18o C juures.
Tootja: Jacob's Creek
Pizza chorizo vorsti, oliivide, spinati ja Manchego juustuga
Vahemerelise hõnguga pitsa, mis sobiks eriti hästi RESERVE ADELAIDE HILLS PINOT NOIR veiniga. Austraalia Jacob's Creek'i veinimaja retsept ja foto.