1,8 dl oliiviõli
1 sl tüümianilehekesi
2 värsket Fresno tšillikauna
1 sidrun
560 g värskeid seeni - nt
austerservikuid või leht-kobartorikuid (maitake) või enokitake seeni või lõvilakk-korallnarmikuid
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:meresoolahelbeid ja tüümianilehekesi
Kuumuta ahi 220°C. Koori küüslauk, löö noaseljaga lapikuks. Koori šalottsibul ja lõika pikuti pooleks. Lõika 1 tšilli pikuti pooleks ja eemalda seemned, teiselt eemalda seemned ja lõika tšilli ise õhukesteks viiludeks. Eemalda sidrunilt köögiviljakoorijaga koor laia ribana.
Sega väikeses potis oliiviõli, küüslauk ja šalottsibul. Kuumuta, siis tõsta pott tulelt, sega juurde tüümianilehed, pikuti poolitatud tšilli ning sidrunikooreribad. Lase 15 minutit maitsestuda.
Pane maitsestatud õli kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kurna seejärel läbi peene sõela, tahked osakesed viska minema.
Tükelda seened u 4-5 cm tükkideks ja pane kaussi. Kalla juurde õli, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Laota seened ühekordse kihina ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, seeni iga 5 minuti tagant kergelt segades.
Tõsta seened serveerimisalusele, kaunista tüümianilehekeste, tšillirõngaste ja soolahelvestega.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Saveur (Roasted mushrooms with chile-lemon oil)
Röstitud seened tšilli-sidruniõliga
Algretseptis soovitatakse siin kasutada erinevaid aasiapäraseid seeni (enoki, maitake, austerservikud ja lõvilakk).