Rabarbrivorm vanilli ja kardemoniga

Vanill-rabarber-kardemon on maitsev kooslus. Serveeri rabarbrikrõbedikku vahukoorega või suhkruga maitsestatud hapukoorega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

750 g rabarbrit

100 g suhkrut

2 sl nisujahu

1 tl jahvatatud kardemoni

2-3 tl vanillisuhkrut

Kate:

150 g nisujahu

100 g suhkrut

0.5 tl soola

75 g võid

Valmistamine

Lõika rabarber 2-3 cm tükkideks ja laota ahjuvormi. Sega omavahel suhkur, jahu, vanillisuhkur ja jahvatatud kardemon, puista rabarbritele. Sega käte abil rabarbreid nii, et kõik oleksid jahuseguga kaetud.

Sega katte jaoks jahu, sool ja suhkur omavahel, siis haki juurde külm või (kui kasutad köögikombaini, siis sega, kuni saad puruse taina. Väldi liigset töötlemist, sest siis on tulemuseks kõva tainas!).

Puista purukate rabarbritele ning küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni rabarber on pehme ja kate kuldpruun.

Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Triin28
postitatud 04.06.2015 10:29

Sõime vaniljejäätisega ja oli maitsev nii soojalt kui jahtunult.

JuliaK
postitatud 05.06.2016 18:22

Asendasin kattes oleva nisujahu pähklijahuga (mandli- ja sarapuupähkli segu) ning tavalise suhkru kookospalmisuhkruga. Super tulemus! Karamelline ja pähkline. Kindlasti teen veel.
Serveerisin maitsestamata jogurtiga, millesse segasin natuke kookospalmisuhkrut.

vernanda
postitatud 08.05.2017 11:04

jahtunult söömiseni asi ei jõudnudki, sai varem otsa