Peekonisse mähitud jalapeñod

Ääretult lihtne viis jalapeno-suupistete valmistamiseks. Kui Sulle terav toit väga ei maitse, siis sobivad "minipaprikad" ka ;)

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

20 värsket Jalapeñot või Padrón vürtspaprikat või minipaprikat

300 g toasooja toorjuustu (nt Saaremaa)

300 g Ameerika toorsuitsupeekonit

Valmistamine

Võimaluse korral pane kätte ühekordsed kilekindad. 

Lõika jalapeñod pikuti pooleks, eemalda väikese lusika või noa abil seemned ja valge kilejas membraan. Määri igasse jalapeño-poolde toorjuustu. 

Lõika peekonviilud kolmeks (kokku on vaja 40 peekonitükki). Keera iga jalapeño ümber peekoniviilutükk, kinnita puutikuga. 

Tõsta (küpsetuspaberiga kaetud) ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. 

Serveeri kohe või toatemperatuuril.

Idee on The Pioneer Woman blogist, fotol on minipaprikatega variant. 

LISA KOMMENTAAR

Heli
postitatud 14.07.2016 10:23

Tore mõte! Mina olen täitnud minipaprikad 1000 ja tuline toorvorstiga ning peale puistanud riivjuustu. Ahjus umbes 15 minutit. Sõbrale meeldis, sõi ja mõmises.

Tiks
postitatud 26.02.2024 15:19

Ma olen seganud toorjuustu riivitud cheddari juustuga ja segule lisanud natuke soola ja suhkrut. Imeline amps.