Maasika-jogurtivaht

Vahule annab eriti suvise meki leedriõiesiirup.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g maasikaid

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1,5 dl leedriõiesiirupit

200 g maitsestamata jogurtit

Kaunistuseks:

tavalisi või metsmaasikaid

Valmistamine

Loputa ja kuivata maasikad. Puhasta, siis tambi katki või püreesta saumikseriga. Sega juurde leedriõieekstrakt ja jogurt.

Vahusta rõõsk koor õhuliseks vahuks, sega õrnalt maasikasegu hulka. 

Jaota magustoidupokaalidesse või -kaussidesse ja pane vähemalt üheks tunniks külmkappi maitsestuma. 

Kaunista enne serveerimist värskete (mets)maasikatega. 

Loe veel:

Idee Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Fläder- och jordgubbsmousse).

LISA KOMMENTAAR