1 kg kanaliha
100 g riivitud peeti
100 g fetajuustu
8 g soola
40 g riivsaia
naturaalset seasoolt
Aja kanaliha läbi hakklihamasina. Riivi toored peedid peene riiviga. Sega hakkliha ja riivitud peet, lisa murendatud feta. Maitseta soola ja pipraga ning sega korralikult.
Lase segul natuke tõmmeta ja aja siis soolde. Torgi puutiku või sukanõelaga vorstile mõned augud ja silu ühtlaselt kõik õhk välja. Keeruta 10-15 cm vorstijupid. Pane vorstijupid järgmise päevani külmikusse katmata tahenema, soovituslikult rippu, aga sobib ka taldrikul. Viimasel juhul keera neil korra külge, et vorstid taheneks ja maitsestuks ühtlaselt.
Enne grillimist määri vorstid kergelt õliga ja küpseta grillil või ahjus kuldseks - 200 kraadises ahjus kulub selleks 20-30 minutit, võimaluse korral kasuta pöördõhurežiimi.
Valmis vorstid enam nii punased välja ei näe aga on väga maitsvad.
Retsept: Kertu Lukas, foto: Ilse
Mina jätsin riivsaia välja ja kõik toimis suurepäraselt. Järgmisel korral lisan võibolla natuke riivitud mädarõigast ;) Aga super vorstid on !
... hakkliha tegin nahata kintsulihast.
Kana-peedi-feta vorstid
Vahvalt punased vorstid, kus kanalihale sekundeerivad soolakas feta ja magus peet.