Kana-peedi-feta vorstid

Vahvalt punased vorstid, kus kanalihale sekundeerivad soolakas feta ja magus peet.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kanaliha

100 g riivitud peeti

100 g fetajuustu

8 g soola

40 g riivsaia

musta pipart

naturaalset seasoolt

Valmistamine

Aja kanaliha läbi hakklihamasina. Riivi toored peedid peene riiviga. Sega hakkliha ja riivitud peet, lisa murendatud feta. Maitseta soola ja pipraga ning sega korralikult.

Lase segul natuke tõmmeta ja aja siis soolde. Torgi puutiku või sukanõelaga vorstile mõned augud ja silu ühtlaselt kõik õhk välja. Keeruta 10-15 cm vorstijupid. Pane vorstijupid järgmise päevani külmikusse katmata tahenema, soovituslikult rippu, aga sobib ka taldrikul. Viimasel juhul keera neil korra külge, et vorstid taheneks ja maitsestuks ühtlaselt.

Enne grillimist määri vorstid kergelt õliga ja küpseta grillil või ahjus kuldseks - 200 kraadises ahjus kulub selleks 20-30 minutit, võimaluse korral kasuta pöördõhurežiimi. 

Valmis vorstid enam nii punased välja ei näe aga on väga maitsvad.

Retsept: Kertu Lukas, foto: Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 10.07.2016 15:04

Mina jätsin riivsaia välja ja kõik toimis suurepäraselt. Järgmisel korral lisan võibolla natuke riivitud mädarõigast ;) Aga super vorstid on !

Ilse
postitatud 10.07.2016 15:07

... hakkliha tegin nahata kintsulihast.