Makaroni-krevetisalat

Mõnusalt maheda - ja kerge sellerinüansiga - kreveti-makaronisalat majoneesiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl väikeseid makarone (nt täistera)

5 dl sulatatud kooritud-keedetud krevette

2,5 dl hakitud varssellerit

4 sl hakitud rohelist sibulat

soola ja musta pipart

Salatikaste:

1,6 dl majoneesi

1 tl sidrunimahla

0,5 tl selleriseemneid või sellerisoola

Valmistamine

Tõsta krevetid eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta krevetid hoolega. Kui krevetid väga vesised tunduvad, siis lase neil köögipaberil taheneda. 

Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente (u 9-10 minutit, vt aega pakendilt). Kurna makaronid ja lase jahtuda, aga ära loputa!

Samal ajal haki krevetid, seller ja roheline sibul, pane suurde kaussi.

Sega kastmeained omavahel. 

Sega jahtunud makaronid ülejäänud salatikomponentide hulka, siis sega juurde salatikaste. Maitsesta soola-pipraga ja lase enne serveerimist paar tundi maitsestuda. 

  • Salatit võib teha nii väikeste kui ka suurte krevettidega. Kalyn eelistab suuri krevette, need lõikab ta neljaks selle salati jaoks. Fotol on samuti suurtest krevettidest tehtud salat. 
  • Soovi korral lisa hakitud oliive, punast paprikat, kurki, keedetud mune. 
  • Kui Sul on kodus sellerisoola, siis võid selleriseemnete asemel sellerisoola salati maitsestamiseks kasutada. 

Retsept on mugandatud Kalyn's Kitchen toidublogist (Shrimp and Macaroni Salad). Kalyn keetis krevettide sulaveest väikese puljongikontsentraadi, aga salat oli ka tore selleta. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.07.2016 15:03

Väga mõnus salat, meeldis kõigile. Kasutasin tillukesi 'ditalini' makarone, koguseid tegelikult ei mõõtnud. 100 g makarone, väike pakk külmutatud krevette ja üks suurem sellerivars, majoneesi samuti tunde järgi. Kahjuks ei olnud kodus ei selleriseemneid ega sellerisoola, oleks tahtnud isegi võimendada seda (vars)sellerimaitset. Teen kindlasti veel!