2,5 dl väikeseid makarone (nt täistera)
5 dl sulatatud kooritud-keedetud krevette
2,5 dl hakitud varssellerit
4 sl hakitud rohelist sibulat
soola ja musta pipart
Salatikaste:1,6 dl majoneesi
1 tl sidrunimahla
0,5 tl selleriseemneid või sellerisoola
Tõsta krevetid eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. Nõruta krevetid hoolega. Kui krevetid väga vesised tunduvad, siis lase neil köögipaberil taheneda.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente (u 9-10 minutit, vt aega pakendilt). Kurna makaronid ja lase jahtuda, aga ära loputa!
Samal ajal haki krevetid, seller ja roheline sibul, pane suurde kaussi.
Sega kastmeained omavahel.
Sega jahtunud makaronid ülejäänud salatikomponentide hulka, siis sega juurde salatikaste. Maitsesta soola-pipraga ja lase enne serveerimist paar tundi maitsestuda.
Retsept on mugandatud Kalyn's Kitchen toidublogist (Shrimp and Macaroni Salad). Kalyn keetis krevettide sulaveest väikese puljongikontsentraadi, aga salat oli ka tore selleta.
Väga mõnus salat, meeldis kõigile. Kasutasin tillukesi 'ditalini' makarone, koguseid tegelikult ei mõõtnud. 100 g makarone, väike pakk külmutatud krevette ja üks suurem sellerivars, majoneesi samuti tunde järgi. Kahjuks ei olnud kodus ei selleriseemneid ega sellerisoola, oleks tahtnud isegi võimendada seda (vars)sellerimaitset. Teen kindlasti veel!
Makaroni-krevetisalat
Mõnusalt maheda - ja kerge sellerinüansiga - kreveti-makaronisalat majoneesiga.