Rabarberi-martsipanikook maasikatega

Väidetavalt on tegemist Anni Arro ühe lemmikretseptiga.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g liivatainast

500 g rabarbrit

200 g maasikaid

100 g martsipani

50 g mandlilaaste

Peale:

2 muna

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

2 sl suhkrut

1 sl nisujahu

Valmistamine

Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja suru tainas vormi nii, et servad jääksid kõrgemad. Äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 200 °C juures 5–7 minutit ehk kuni pind on kergelt kuldne. Eemalda hõbepaber.

Tükelda rabarberid ja martsipan ning tõsta eelküpsenud põhjale. Lisa maasikad ja mandlilaastud.

Sega kokku munad, suhkur, vahukoor, vanillisuhkur ja jahu ning kalla segu vormi.

Küpseta 175kraadises ahjus 35–40 minutit.

Tee ise:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (26.6.2007), pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sirliiz

LISA KOMMENTAAR

ÕunaIiris
postitatud 11.06.2018 09:21

Väga mõnus kook! Kuna mul oli vaja natuke ka kappidest jääke ära saada, siis tegin mugandustega. Põhja jaoks purustasin 200 g neljaviljahelbeid + 200 g võid + natuke jahu ja suhkrut. (Aitäh liivataigna viite eest) Peale läks vahukoore asemel 150 g hapukoort ja 50 g vahukoort. Aga kokku oli ikka väga mõnus ja priskelt täidisega kook.