250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut
2 dl külmpressitud oliiviõli (u 160 g)
250 g ricotta't
4 suurt muna
2 sidruni riivitud koor
Kuumuta ahi 180 C. Määri keeksivorm või rõngasvorm võiga, puista üle jahu või peene mannaga.
Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Vispelda teises kausis ricotta ja oliiviõli omavahel, siis klopi ükshaaval juurde munad. Lisa ricotta-segu jahusegule, siis lisa riivitud sidrunikoor ja sega tainas ühtlaseks.
Tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta u 40 minutit või kuni keeks on kenasti kerkinud, kuldne ja koogi keskele torgatud puuvarras või kuivatatud spagett kuivaks jääb ;)
Lase koogil vormis jahtuda, siis kummuta koogialusele ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Panin vähem suhkrut (125 g) ja vähem õli ning (kogemata) ühe sidruni mahla. Magususelt sai täitsa OK, mina olen magusaarmastaja ja oleks ehk ka kõik 150 g üle elanud, aga 125 on kah täitsa paras. Oleks võinud rahumeeli panna mõlema sidruni mahlad, sest sidrunimaitset oleks võinud rohkem olla. Aga kook ise on mõnus ja üldse mitte kuiv.
Ricotta-sidrunikook
Hästi mõnus ja mahlakas ja mitte liiga magus keeks!